My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Όχι εξορύξεις σε Κ. Μακεδονία

metalleia-poreia-001Πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στην Κεντρική Μακεδονία, με συμμετοχή και του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάϊκο, πραγματοποιείται το μεθεπόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 11.30 πμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα “Όχι στη μετατροπή της Κεντρικής Μακεδονίας σε μία λεκάνη βαριάς χημικής-μεταλλευτικής εξορυκτικής περιοχής” και “όχι στο τεράστιο έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, της οικονομίας και των πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας”, οι επιτροπές από Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα, Παγγαίο-Αμφίπολη κα, καλούν όλους τους πολίτες σε μία πορεία “μακριά από τις όποιες πολιτικές μας τοποθετήσεις, γιατί το αρσενικό, το κυάνιο, το ουράνιο, ο αμίαντος, ο υδράργυρος κ.λπ. δεν έχουν πολιτικό χρώμα”.

Απεργία

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής πραγματοποιούν απεργία σήμερα Παρασκευή, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις στα Μεταλλεία, στα χωριά, στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία των υπουργών, ενώ καλούν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση “να ενημερωθεί σοβαρά και επίσημα και πριν να προβεί σε άλλες ενέργειες, να εξετάσει το πραγματικό τίμημα για τη Χαλκιδική και το περιβάλλον της”.

Σχολιάστε