My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Όχι εξίσωση ΑΕΙ – κολλεγίων”

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

Αυτό τονίζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς σε νέα ανακοίνωσή του, με την οποία τάσσεται κατά της εξίσωσης των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια και κατά των διατάξεων ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης.

Τονίζοντας ότι “το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα”, η ΕΛΜΕ σημειώνει:

“H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.

Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα- με τον τριετή αποκλεισμό όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό παραβλέποντας ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.”

Σχολιάστε