My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει

*Επιτυχής αποστολή βετεράνων Δοιράνης στο εξωτερικό

Με την ικανοποίηση της επιτυχίας της αποστολής τους επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Ουγγαρία, Αυστρία και Σερβία τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Δ.Ε. Δοϊράνης του Δήμου Κιλκίς «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». 
Η Ελληνική αποστολή με το μήνυμα «Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ» και σταθμούς τις πόλεις Βουδαπέστη, Βιέννη και Νις αγκαλιάστηκε από τους Ευρωπαίους φίλους της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου.
Οι Κιλκισιώτες βετεράνοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Σάββατο 4 Αυγούστου και το ολοκλήρωσαν την Κυριακή 12 Αυγούστου καταλύοντας αρχικά στην μαγευτική Βουδαπέστη για τέσσερα βράδια. Εκεί το πρόγραμμα περιελάμβανε την Κυριακή το πρωί επίσκεψη στο Ελληνικό χωριό Μπελογιάννης όπου για πολλά χρόνια έζησαν και ζουν ακόμα πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου.
Η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, η επίσκεψη στο καταπληκτικό γήπεδο ποδοσφαίρου όπου αγωνίζεται η Ελληνική ομάδα ΑΕΚ Μπελογιάννης , η ξενάγηση στο εξατάξιο δημοτικό σχολείο, η επίσκεψη στο μνημείο του «άνθρωπου με το γαρύφαλλο» Νίκου Μπελογιάννη, καθώς και η σεμνή τελετή στο δημαρχείο, όπου έγινε η εξιστόρηση της παρουσίας των Ελλήνων για πολλά χρόνια στο χωριό από τον πρώην Δήμαρχο Ζήση Βλαχόπουλο παρουσία της αντιδημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος, η απονομή αναμνηστικών και της Ελληνικής σημαίας από τον πρόεδρο του Μέγα Αλέξανδρου, Γιώργο Δήμπαλα, τον γ.γ Μιχάλη Παπαδόπουλο και τους φίλους του συλλόγου Χρήστο Τσαουσίδη και Γιάννη Φαχουρίδη ήταν μια τιμή στον Ελληνισμό της Ουγγαρίας που κοσμεί την εκεί κοινωνία .
Την Δευτέρα έξι Αυγούστου μια μεγάλη έκπληξη περίμενε την ελληνική αποστολή λίγο έξω από την Βουδαπέστη στην κωμόπολη GYAL από τον φιλέλληνα παλαιό μεγάλο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου και του Πανσερραικού ΙΜΠΡΕ ΜΠΟΝΤΑ, ο οποίος με τη συμπαράσταση του ποδοσφαιριστή Δημάρχου, του τοπικού βουλευτή επίσης ποδοσφαιριστή και του παλαιού ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ Βειμπερ ετοίμασαν μια λαμπρή υποδοχή που συνοδεύτηκε από ποδοσφαιρικό αγώνα και Ελληνικό γλέντι.
Οι επόμενες ημέρες παραμονής στην Ουγγρική πρωτεύουσα περιελάμβαναν επισκέψεις και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της άλλοτε Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας που σήμερα θυμίζουν ένα ζωντανό μουσείο.
Επόμενος σταθμός η Αυστρία και η κοσμοπολίτικη Βιέννη. Εκεί για τέσσερις ημέρες το ποδόσφαιρο ένωσε τους παλαίμαχους του Μέγα Αλέξανδρου με τους ποδοσφαιριστές του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών και ακαδημαϊκών της Βιέννης όπου το μήνυμα «Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ» απόκτησε διαχρονική σημασία στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Οι ξεναγήσεις από τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου Πηνελόπης Κολοβού, Βασίλη Γιαλαματζάκη και του μέλους της Ελληνοαυστριακής Ένωσης Ηλία Κομμάτα , στις ιερές κοινότητες του Αγίου Γεωργίου ,της Αγίας Τριάδας, στην οδό των Ελλήνων, στο κτίριο όπου στεγαζόταν το τυπογραφείο του Έλληνα Μαρκίδη όπου εκεί τυπώθηκαν πολλά από τα βιβλία του Ρήγα Φεραίου και οι Αυστριακοί τιμώντας τον Έλληνα λόγιο επαναστάτη τοποθέτησαν εκεί την προτομή του, ήταν το καλωσόρισμα στην πόλη του Μπετόβεν του Μότσαρτ και πολλών άλλων παγκόσμιων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και της τέχνης.
Σειρά την δεύτερη ημέρα ξενάγησης πήρε ο καθηγητής πανεπιστημίου από την Κοζάνη κ.Φάνης Πάμπας ο οποίος με έναν αξεπέραστο τρόπο μετέφερε την Ελληνική αποστολή στη εποχή της Σίσσυς, μέσα από τα καλοδιατηρημένα παλάτια των Αψβούργων και στην συνέχεια στο τεράστιο έργο των μεγάλων ευεργετών της Ελλάδας και της Αυστρίας ΣΊΝΑ και ΝΑΚΟΥ.
Η Τρίτη ημέρα ήταν η μέρα του ποδοσφαίρου και του Ελληνισμού ,καθώς οι Έλληνες και των δυο ομάδων φορώντας τις στολές του Μέγα Αλέξανδρου και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο απέναντι από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών αγωνίστηκαν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα Ελληνικής γιορτής.
Ο τελευταίος σταθμός της αποστολής του Μέγα Αλέξανδρου ήταν η Σερβία και ο αδελφοποιημένος σύλλογος των βετεράνων της πόλις Νις ,όπου για δυο ημέρες Έλληνες και Σέρβοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές για μια ακόμη φορά παίζοντας ποδόσφαιρο και γλεντώντας Ελληνικά με μουσική και χορό ανέδειξαν την δύναμη του ποδοσφαίρου και την φιλία των λαών ως τον καλύτερο πρεσβευτή της ειρήνης σε όλη την Ευρώπη.
Μετά το πέρας της αποστολής στην κεντρική Ευρώπη το διοικητικό συμβούλιο του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ τα μέλη και οι φίλοι του, ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που με την συμπαράσταση τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και ο καθένας με τον τρόπο του έγινε κοινωνός του μηνύματος «Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ»

Σχολιάστε