My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Όλη η Ελλάδα στον εθελοντισμό

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράση της χώρας.

Η φετινή ημέρα στην πόλη του Κιλκίς είναι αφιερωμένη στην Ανακύκλωση, η οποία συνδέεται στενά με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης της ανακύκλωσης σχεδίασε και θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς μια Γιορτή Ανακύκλωσης, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πλέον ότι αποτελεί μονόδρομο για το καλό του τόπου μας.

Η Γιορτή Ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο – Κήπος από τις 11:00 έως τις 13:00. Στο χώρο θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο και μέσω σειράς παιχνιδιών ανακύκλωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων, κοινό και παιδιά θα ενημερωθούν για την ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο. Ακόμη, θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι συλλογής μικροηλεκτρονικών συσκευών, όπου οι δημότες θα μπορούν να ανακυκλώσουν τις παλιές ηλεκτρικές τους μικροσυσκευές.

Θεωρούμε πως η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας με τον μπλε κάδο συμβάλλει σημαντικά στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και καλούμε όλους τους Δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην ανωτέρω Γιορτή Ανακύκλωσης την Κυριακή 29 Απριλίου, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας.

Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα, επιτυγχάνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων και  μειώνουμε το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων. Ακόμη, προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού.

Σχολιάστε