My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Όλες οι γυναίκες στην απεργία”

Από τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη:

“Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, φοιτήτρια

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σε καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στη συγκέντρωση της απεργίας της 9ης Νοέμβρη στις 10.30πμ στην πλατεία Ειρήνης.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίζουν οι λίγοι.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ.

Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δε θα “συμμορφωθούμε”με τις τρομοκρατικές διώξεις εργαζόμενων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στον πάγο. Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.

  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.).

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Σχολιάστε