My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ως απεσταλμένος του Θεού!

kouloglou_360x270Του Στέλιου Κούλογλου.


Το παρακάτω απόσπασμα δεν προέρχεται από την Αυγή ή το left.gr: «Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν τελευταία με εντολή της Συγγρού προκάλεσαν ευλόγως αγωνία καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ αντέχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και ο κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη».

Με τον τίτλο “Σκηνικό ήττας για τη ΝΔ δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου”, το άρθρο στο νεοδημοκρατικό antinews είχε και ενδιαφέρουσα συνέχεια: “..υπάρχουν περιπτώσεις νομών, τα λεγόμενα «κάστρα» της, όπου η ΝΔ είχε παραδοσιακά πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά πλέον προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ…Όσοι ασχολούνται με την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών και έχουν γνώση των στοιχείων δεν κρύβουν την αγωνία τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της απελπισίας.”

Mπορεί στην πολιτική ο πανικός να μην είναι ποτέ καλός σύμμαχος, αλλά οι πληροφορίες που δημοσιεύονται παραπάνω εξηγούν και την πρόσφατη στροφή του μεγάρου Μαξίμου σε καθαρά.. ευρωπαικές τακτικές, όπως η απαίτηση να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ο Τσίπρας πιστεύει ή όχι στο Θεό! Για ένα μηχανισμό εξουσίας που έχει τις δημοσκοπήσεις για ευαγγέλιο, οι τελευταίες μετρήσεις οδηγούν πράγματι στην απελπισία. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείς να ελπίζεις μόνο στο Θεό.

Γιατί το πρόβλημα με το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική, η οποία αποτελεί και την βασική πηγή της κακοδαιμονίας του. Ετσι, ενώ η ΝΔ το γύριζε στα θεία, στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να παίξουν τα ρέστα τους, με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ να δηλώνει ότι, αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θα μεταναστεύσει. Η δήλωση προκάλεσε πανικό στους Ελληνες πολίτες, αλλά μπορεί μια Αφροδίτη να φέρει την άνοιξη;

Οπως αναλύθηκε στο Tvxs όσοι στου Μαξίμου δεν έχουν τελείως πανικοβληθεί, εξετάζουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, στο οποίο συμφωνεί και το Βερολίνο, είναι να επιμείνουν στο success story, να μοιράσουν κάποια χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα- αν τους το επιτρέψουν οι δανειστές- και όπου βγει. Στη πορεία προς τις ευρωεκλογές γίνεται και ανασχηματισμός, ενώ σχεδιάζεται να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, αν και κανείς δημοσκόπος δεν παίρνει όρκο ότι οι ψηφοφόροι  της θα επαναπατριστούν στην ΝΔ.

Το προαναφερθέν νεοδημοκρατικό site υποστηρίζει το δεύτερο σενάριο, της “αριστερής παρένθεσης”: “το σοβαρότερο επιχείρημα υπέρ της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατόν είναι το εξής: Όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές, τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο κ. Τσίπρας να τις κερδίσει. Παρατείνοντας δηλαδή ο κ. Σαμαράς τον χρόνο των εκλογών δίνει στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία να οργανωθεί καλύτερα να συμμαζέψει το κόμμα της χαράς που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, να απαλλαγεί από τα βαρίδια που του δημιουργούν προβλήματα κι εκεί κατά το 2016 να είναι έτοιμος για να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός. ..Αν θέλει πράγματι να κάνει εκλογές το 2016(ο Α. Σαμαράς) δεν θα προλάβει. Διότι στο μεταξύ η ΝΔ θα έχει εξαϋλωθεί από την απαξίωση”.

Την μέρα που ο αναποφάσιστος πρωθυπουργός,εμφανώς καταβεβλημένος και λιγότερο δυναμικός από κάθε άλλη φορά, μιλούσε στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, έκανε την εμφάνιση του ο από μηχανής Θεός. Καλύτερα ο απεσταλμένος του Θεού, στον οποίο τις προηγούμενες μέρες η ΝΔ είχε στηρίξει τις τελευταίες της ελπίδες: με τα κηρύγματα μίσους ο ενοχικός(γιατί το 2002 κελάηδησε με το καλημέρα) δολοφόνος Χριστόδουλος Ξηρός ενίσχυε τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και έδινε στο Μαξίμου την ευκαιρία να πάρει μια ανάσα. Αλλωστε, όπως είναι γνωστό, και ο Χριστόδουλος παπαδοπαίδι είναι.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε