My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Ψυχραιμία για το προσφυγικό”

“Ψύχραιμους  και  ορθολογικούς χειρισμούς” στο προσφυγικό ζητούν κάτοικοι της Ειδομένης που εκφράζονται μέσω της ομάδας διαχείρισης της “Ιστοσελίδας της Ειδομένης”, η οποία κάνει λόγο για πλαισίωση των εθελοντών από κατοίκους με λόγο τη προβολή και το οικονομικό όφελος, ενώ χαρακτηρίζει “ενέργεια αναποτελεσματική, πομπώδη και άκαιρη με αρνητικά αποτελέσματα”, το κλείσιμο της γέφυρας που συνδέει την Ειδομένη με τους Ευζώνους, από τους κάτοικους  της περιοχής.

eidomeni-001Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης, ευαισθητοποιημένη για τα προβλήματα του τόπου μας, ανέδειξε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή μας, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012, τότε που το πρόβλημα ήταν ακόμα στην αρχή του. Σε εκείνο το σημείο είχαμε επιστήσει την προσοχή στους αρμοδίους για το μέγεθος της καταστάσεις που θα ακολουθούσε και  εκφράσαμε δημόσια άποψη  ότι οι μετανάστες δεν έπρεπε να βρίσκονται στην περιοχής μας (άποψη που μεταφέρθηκε στην υπουργό μετανάστευσης καθώς και στην Ευρωβουλή) .

Στο θέμα των εθελοντών οι 4-5 κάτοικοι βασιζόμενοι στον ανθρωπισμό προσέφεραν βοήθεια στους μετανάστες αλλά μετά πλαισιώθηκαν από κατοίκους που πλέον η προβολή και το οικονομικό όφελος ήταν οι λόγοι παρότρυνσης ένταξης στους εθελοντές.

Σε πρόσφατη δημοσίευση αναφέρθηκε για συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας που συνδέει την Ειδομένη με τους Ευζώνους στο Κιλκίς από τους κάτοικους  της περιοχής. Μια ενέργεια αναποτελεσματική, πομπώδης και άκαιρη με αρνητικά αποτελέσματα. 

Οι αρμόδιοι γνωρίζουν τις επικρατούσες άθλιες υγειονομικές συνθήκες που οφείλεται στον λανθασμένο σχεδιασμό και την απουσίας της πολιτείας. Ο κόσμος, η υφήλιος γνωρίζει. Πρέπει να εμπλακεί ενεργά η πολιτεία.

Τα λάθος κίνητρα και η βεβιασμένες ενέργειες σε τόσο μεγάλο θέμα μόνο προβλήματα και παρενέργειες επιφέρουν. Η κατάσταση απαιτεί ψύχραιμους  και  ορθολογικούς χειρισμούς.”

Σχολιάστε