My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Ψηλά ο πήχης για Εκπαίδευση”

Συναντήσεις Π. Τονικίδη με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

tonikidis-rampidis

Τα θέματα της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, στα όρια του Δήμου Κιλκίς αποτέλεσαν το αντικείμενο των συναντήσεων του Υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη με τους προϊσταμένους των αντίστοιχων  υπηρεσιών κ. Κώστα Ραμπίδη και Γεώργιο Κωνσταντινίδη στο Κιλκίς.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κιλκίς- Δήμος ΑΞΙΩΝ» επισκέφθηκε πρώτα στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον κ. Κ. Ραμπίδη από τον οποίο και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που σχετίζονται με τις σχολικές υποδομές και τις όποιες ελλείψεις  και πιθανά λειτουργικά προβλήματα που καταγράφονται. Επίσης ζήτησε ενημέρωση για το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Ραμπίδης περιέγραψε αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση και κατόπιν αιτήματος – παράκλησης του κ. Τονικίδη, θα ετοιμάσει πλήρη έκθεση για τα ζητήματα που τέθηκαν ώστε η παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την επίλυση ή την υποστήριξη της επίλυσής τους να αποτελέσει μια από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

tonikidis-konstantinidis-ekpaideusiΑνάλογη ήταν η ενημέρωση που έλαβε ο κ Τονικίδης από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Γ. Κωνσταντινίδη τον οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια στα γραφεία της Διεύθυνσης. Ο κ. Τονικίδης ειδικότερα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τόνισε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η υποστήριξη σε κάθε δυνατό επίπεδο του ώριμου πλέον αιτήματος για λειτουργία Μουσικού και Πειραματικού Σχολείου στο Κιλκίς. «Πρέπει να ανεβεί ο πήχης ψηλότερα. Δεν μπορεί το Κιλκίς να είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού στην οποία δεν λειτουργούν Μουσικό και Πειραματικό Σχολείο» τόνισε. Ο κ. Κωνσταντινίδης διαβεβαίωσε ότι ζήτημα σχολικών αιθουσών δεν υφίσταται.

Περαιτέρω ο κ. Τονικίδης ανέλαβε τη δέσμευση εφόσον εκλεγεί η νέα δημοτική αρχή να συνεργαστεί για τη στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή. Προς τούτο δύναται να συμβάλλει στη λειτουργία σχετικών προγραμμάτων.

Τέλος, ο κ. Τονικίδης συζήτησε και το θέμα του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς και την ανάγκη να εξευρεθεί καταλληλότερος χώρος, αφού ο υφιστάμενος στις παρυφές της πόλης δεν θεωρείται ο πλέον κατάλληλος.

«Η νέα δημοτική αρχή δεν θα αρκεστεί σε απλή υποβοήθηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου. Αν συμφωνούμε όλοι ότι η Παιδεία αποτελεί την καλύτερη κοινωνική θωράκιση και επένδυση σε  μια ευνομούμενη Πολιτεία, τότε υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι η παντί τρόπω αναβάθμισή της. Και αυτήν την υποχρέωση ευχαρίστως αναλαμβάνουμε» κατέληξε.

Σχολιάστε