My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Χρέη εκατομμυρίων στους δήμους

xrimata-dimos

Γεωργαντάς: Δεσμεύτηκε για ρύθμιση ο Μιχελάκης.

Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών προς τους δυο δήμους του νομού Κιλκίς, με τους οφειλέτες να υφίστανται επώδυνες συνέπειες λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους, η οποία γίνεται πλέον υποχρεωτικά από τις υπηρεσίες των δήμων

Ωστόσο το μέτρο, εκτός από επαχθές είναι και ατελέσφορο για τα ταμεία των δήμων, αφού η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπει σε δημότες να εξοφλήσουν τμηματικά χωρίς υπέρογκες επιβαρύνσεις τις οφειλές τους.

georgantas-giorgosΤα ανωτέρω επισημαίνει ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς σε ανακοίνωσή του μετά από σημερινή του συνάντηση που είχε για το θέμα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου, θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για τη ρύθμιση των οφειλών.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο δήμοι του νομού έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών τη ρύθμιση των δημοτικών οφειλών, ρύθμιση που ίσχυε μέχρι που έληξε πριν δυο χρόνια”, τονίζει ο κ. Γεωργαντάς..

 

 

Σχολιάστε