My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Χοντρά ψέματα, άδεια βλέμματα

Του Τάσου Παππά.


Στο άρθρο του στο tvxs.gr (25/12) ο Τούρκος δημοσιογράφος Ραγκίπ Ντουράν αναφέρει τον διάλογο ανάμεσα σε μια δημοσιογράφο και στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών, Νεμπάτι:

– Πόσο θα κοστίζει το δολάριο ΗΠΑ σύμφωνα με τις προβλέψεις σας στις 31 Δεκεμβρίου;

– Κοιτάξτε βαθιά μέσα στα μάτια μου, θα έχετε την απάντηση!

– Μα, κύριε υπουργέ, η οικονομία είναι θέμα αριθμών, όχι βλέμματος!

Την απάντηση του Τούρκου υπουργού θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι δικοί μας υπουργοί όταν δέχονται ερωτήσεις για την ακρίβεια και την πανδημία. Απέτυχαν μέχρι τώρα σε όλες τις προβλέψεις τους.

Την πανδημία την εξαφάνισαν τρεις φορές κι ας επέμεναν οι αριθμοί. Αυτοί επικαλούνταν άλλους αριθμούς (πού τους έβρισκαν ένας Θεός ξέρει) για να δείξουν πόσο καλύτερα τα πάμε εμείς σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι καλύτεροι του «ευρωπαϊκού χωριού» λοιπόν, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συνεχίζουμε κανονικά. Ανευ σημασίας γι’ αυτούς η αύξηση των κρουσμάτων.

Ανευ σημασίας γι’ αυτούς η αύξηση των θανάτων. Ανευ σημασίας γι’ αυτούς η αύξηση των διασωληνωμένων. Ανευ σημασίας γι’ αυτούς ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αγγίξει προ πολλού τα όριά του. Ανευ σημασίας γι’ αυτούς ότι οι μαχητές-γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φωνάζουν για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ένταξη στο καθεστώς αναστολής εργασίας 7.000 μελών του νοσηλευτικού προσωπικού.

Επειδή όμως τα γεγονότα αποδείχθηκαν αμείλικτα και δεν ήταν δυνατόν να τιθασευτούν, ξεκίνησε η εκστρατεία για να βρεθούν οι ένοχοι. Δεν έψαξαν στο εσωτερικό τους. Εκεί δεν υπάρχουν ύποπτοι. Το επιτελικό κράτος που έχει φτιάξει η κυβέρνηση των αρίστων δεν κάνει λάθη, είναι στο ύψος των περιστάσεων. Τα έριξαν στους πολίτες που δεν πράττουν το καθήκον τους (ατομική ευθύνη). Τα έριξαν στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι δραματοποιεί σκοπίμως την κατάσταση για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Τα έριξαν στους συνδικαλιστές του νοσηλευτικού τομέα γιατί έχουν υποκύψει στον ακροαριστερό λαϊκισμό και ζητούν τον ουρανό με τ’ άστρα. Τα έριξαν σε κάποιους επιστήμονες γιατί τρομάζουν τον κόσμο καταθέτοντας προτάσεις για αυστηρότερα μέτρα. Τα έριξαν και σε ορισμένους συμβούλους τους, γιατί οι άφρονες έκαναν την αποκοτιά να συντάξουν μελέτες για να κουρελιάσουν το αισιόδοξο αφήγημα της κυβέρνησης. Τα ίδια και χειρότερα με την ακρίβεια.

Στην αρχή μάς φλόμωσαν με διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν βάση οι διαμαρτυρίες των πολιτών για υπέρογκους λογαριασμούς στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο και για την απογείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια ανακοίνωσαν κάποια μέτρα για ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά ήταν ψίχουλα και επέμειναν ότι και η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι παροδικά φαινόμενα. Ενας υπουργός μάλιστα μας είπε ότι όποτε πηγαίνει σε σούπερ μάρκετ οι πελάτες τού ζητούν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Τόσο χαρούμενοι είναι.

Αργότερα, χωρίς να εγκαταλείψουν την εκτίμησή τους για την παροδικότητα των φαινομένων, εντόπισαν τις αιτίες για την έξαρση της ακρίβειας και του πληθωρισμού στις αγορές, στη Ρωσία του Πούτιν, στην Κίνα του Σι και γενικώς οπουδήποτε έξω από δω, ενώ εγκάλεσαν για ακόμη μία φορά την αντιπολίτευση, η οποία κάνει την τρίχα τριχιά για να φανεί καλή στη μεσαία τάξη και στη φτωχολογιά. Απέρριψαν μετά βδελυγμίας όλες τις προτάσεις της γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως γιατί θέλει να περάσει χειροπέδες στο αόρατο χέρι της αγοράς. Οπότε κάντε λιγάκι υπομονή, θα έρθουν άσπρες μέρες και για σας. Από τα χείλη τους βγαίνουν χοντρά ψέματα. Από τα μάτια τους, άδεια βλέμματα.

Ανάγωγα

«Πόσοι ακόμα νεκροί πρέπει να υπάρξουν, πόσα ναυάγια πρέπει να γίνουν, μέχρι να ληφθούν τα αναγκαία δραστικά μέτρα για να σταματήσουν τα ταξίδια του τρόμου;» σχολιάζει το ΚΚΕ για τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών. Μα τι λέει το ΚΚΕ; Αφού οι αρμόδιοι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης, αλλά και οι κυβερνήσεις των χωρών που δεν θέλουν πρόσφυγες και μετανάστες ούτε για δείγμα εξέφρασαν τη θλίψη τους. Δεν έχουν χρόνο για άλλα πράγματα γιατί υποδέχτηκαν με τη δέουσα ευλάβεια τη γέννηση του ιερού προσφυγόπουλου. Αυτό το έστειλε ο Θεός, τους άλλους τούς στέλνει ο Ερντογάν.

Άρθρο σην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε