My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Χαρατσι: Ηλεκτρονικα η αιτηση για εξαιρεση

Ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι φορολογούμενοι διεκδικούν εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων λόγω οικονομικής αδυναμίας, σε αντιδιαστολή με όσους υποβάλλουν αίτημα εξαίρεσης για λόγους υγείας οι οποίοι θα πρέπει να απευθύνονται στον προϊστάμενο της εφορίας τους.

Εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρη, η οποία εστάλη στις εφορίες περιγράφει τη διαδικασία εξαιρέσεων αλλά και διορθώσεων στην περίπτωση λανθασμένου υπολογισμού του τέλους ακινήτων. Δίδονται παράλληλα διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο εξόφλησης του ειδικού τέλους ακινήτων 2012, ενώ διευκρινίζεται πως θα επιβληθεί το τέλος ακινήτων σε μη οικιακά ακίνητα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσοι φορολογούμενοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν από μόνοι τους την ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να την υποβάλλουν χειρόγραφα στην εφορία τους

Σχολιάστε