My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Χάος στο πολυιατρείο ΕΟΠΥΥ Κιλκίς

eopyy

Δηλώσεις της Ειρ. Αγαθοπούλου.

Στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στο Κιλκίς δεν γνωρίζουν ακόμα πόσοι γιατροί θα υπηρετούν εκεί και με ποια σχέση εργασίας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές με τη μισθοδοσία των εργαζομένων διοικητικές διαδικασίες. Επίσης, οι γιατροί δεν έχουν λάβει οδηγίες για τη συνταγογράφηση υπό τον νέο φορέα, ενώ και τα τηλεφωνικά ραντεβού βρίσκονται ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία επισκεύθηκε την περασμένη Δευτέρα το πολυϊατρείο του πρώην ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ, στο Κιλκίς.

agathopoulou-eirini-001Οι δηλώσεις στις οποίες η βουλευτής προέβη μετά το πέρας της επίσκεψης, έχουν ως εξής:

«Παρ’ όλο που η Κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των πολυϊατρείων, η αλήθεια είναι ότι αυτά άνοιξαν χωρίς όμως να μπορούν να εξυπηρετούν ασθενείς!

Όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί, δεν υπάρχει δημοσιευμένος ο κατάλογος των μετατασσόμενων γιατρών και υπαλλήλων από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή δεν γνωρίζουν ακόμα πόσοι γιατροί θα υπηρετούν και με ποια σχέση εργασίας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές με τη μισθοδοσία των εργαζομένων διοικητικές διαδικασίες. Οι γιατροί δεν έχουν λάβει οδηγίες για τη συνταγογράφηση υπό τον νέο φορέα, και τα – απαράδεκτα κατά τ’ άλλα – τηλεφωνικά ραντεβού βρίσκονται ακόμη εκτός λειτουργίας.

Ηλίου φαεινότερη η μεθοδευμένη απαξίωση και απορρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τους κυβερνώντες, κοινός τόπος η επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία των ασθενών για το αυτονόητο (μέχρι σήμερα) δικαίωμα στην υγεία… Πιθανότατα ο κ. Γεωργιάδης  να χαίρεται και να είναι υπερήφανος για το επίτευγμά του και την προσήλωσή του στις μνημονιακές επιταγές για την ιδιωτικοποίηση της υγειονομικής μας περίθαλψης, όμως του απαντάμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες: δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία και εμπαιγμό!

Υπουργείο Υγείας και Κυβέρνηση βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας! Στόχος μας να τους σταματήσουμε!»

Σχολιάστε