My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Χάθηκε η μπάλα!

Της Βούλας Κεχαγιά.


Πού είναι η μπάλα, οέο; Η απάντηση είναι, πουθενά. Γιατί απλούστατα η μπάλα έχει χαθεί. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η αγωνία ορισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν επικεντρώθηκε στα ανησυχητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα σύνορα με την Τουρκία και στο ξεσπάθωμα του Ερντογάν. Ούτε ασφαλώς στην εξοργιστική απάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό.

Η αγωνία που τους κυρίευσε συνδέθηκε με την «εξαφάνιση» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μια προκατασκευασμένη διαπίστωση που εξηγήθηκε μέσω «γαλάζιων» διαρροών (στο χρώμα που ψέκασαν τους μετανάστες στα σύνορα για να αναγνωρίζονται) με την εικασία πως μάλλον ασχολούνταν με το πέταγμα του χαρταετού!

Αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή, θα μπορούσε κανείς να ευθυμήσει με την κακή ποιότητα των σχολίων. Οταν όμως βουλευτές της ΝΔ ξεκινούν την επιχείρηση «εντοπισμού» μέσω silver alert δηλώνοντας την «εξαφάνιση» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα social media, τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση και κινούνται στο επίπεδο του φθηνού πολιτικού τρολαρίσματος.

Τι δείχνει όλο αυτό; Πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο που πολιτευόταν όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία. Με τη διαφορά πως τώρα κάνει άναρχη αντιπολίτευση όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην αντιπολίτευση. Η είδηση λοιπόν περί «εξαφάνισης» του Αλ. Τσίπρα -και όχι για παράδειγμα η εξόφθαλμη απουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκηδεν είναι ένα σύμπτωμα της τρέχουσας περιόδου. Αποτελεί τη συνέχιση μιας στρατηγικής που υπηρετεί το σχέδιο της πολιτικής εξαφάνισης του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα σχέδιο που δεν απέδωσε, όπως φάνηκε τον περασμένο Ιούλιο, όμως δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ.

Που εντάσσεται σε μια ανερμάτιστη λογική πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χορήγησε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο γιατί το «μοίρασε» ο ΣΥΡΙΖΑ τον προηγούμενο Μάιο με τη μορφή «13ης σύνταξης», αυτής που θα διατηρούσε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά εξαφανίστηκε με το νέο Ασφαλιστικό. Σε μια προσέγγιση που θεωρεί λογικό να καταθέτει πρώτη η αξιωματική αντιπολίτευση την πρότασή της για το πώς θα ενεργούσε σε περίπτωση μιας μείζονος κρίσης στη χώρα και όχι η κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Σε ένα σχέδιο που εμφανίζει τους κυβερνώντες να εκπλήσσονται όταν ο Τσίπρας δηλώνει πως είναι αυτονόητο πως θα κρατούσε τα σύνορα κλειστά στον Εβρο. Σε ένα σχέδιο που προτιμά εντέλει την αφωνία της ΕΕ και ένα χτύπημα συμπαράστασης στην πλάτη, από τη διατάραξη της ευρωπαϊκής κοινής ησυχίας. Ενα σχέδιο που στέλνει την μπάλα στην εξέδρα.

Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε