My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φωτιά Ουρανούπολης: Ευθύνεται Λιθουανός;

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κοινότητα Ουρανούπολης, ύστερα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.

Oι Αρχές αναζητούν ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Ορους έναν Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.

Από τη μεγάλη φωτιά έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής περίπου 12.000-15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, η φωτιά βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και εκτείνεται από το Άγιον Όρος έως την Κομίτσα που απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη. Ευτυχώς, από την πυργαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υποδομές και Μονές του Αγίου Όρους.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι συνεχείς εναλλαγές της κατεύθυνσης των ανέμων γεγονός που εξελίσσεται σε κρίσιμο παράγοντα ενόψει των αποψινής νύχτας λόγω του κινδύνου των αναζωπυρώσεων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 92 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, εθελοντές, βυτιοφόρα και μηχανήματα Δήμων, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ο Στρατός.

Πηγή: protothema.gr 

Σχολιάστε