My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Φωνη Γουμενισσας για Νοσοκομειο

(Βίντεο)   Μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στη Γουμένισσα μ` αντικείμενο την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της.  Η συγκέντρωση  κατέληξε με πορεία στους δρόμους της Γουμένισσας, από εργαζομένους, ιατρικό προσωπικό και κατοίκους.

Έτσι, με την πλήρη στήριξη της Δημοτικής  Κοινότητα Γουμένισσας, ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες για την συνεχή υποβάθμιση του ιστορικού νοσοκομειακού ιδρύματος που εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί από το 1937 συμπληρώνοντας 75 χρόνια λειτουργίας.

“Ακόμη και επί επταετίας όταν ο Ιωάννης Λαδάς θέλησε να το κλίσει και να περιορίσει την λειτουργικότητα του οι κάτοικοι της Γουμένισσας εξεγέρθηκαν σύσσωμοι και ματαίωσαν κάθε απόπειρα υποβάθμισης του”, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, Ιωάννης Αλίρης, στην συνέντευξη τύπου που έδωσε η μικτή συντονιστική επιτροπή.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, οι επικεφαλείς παρατάξεων Αθανασία Λιάρτση και Χρήστος Δραγανίδης, καθώς και οι Νικόλαος Καπουτσής, Ελισάβετ Δημητριάδου και Μαρία Παλάνη. Επίσης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Παύλος Τονικίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Αθανάσιος Τραχανίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, Ιωάννης Αδαμόπουλος   και πολλοί άλλοι, ανάμεσα στους οποίους κι ο πρώην δημ. σύμβουλος Γουμένισσας, Αθανάσιος Τζούρτζος.

Τα κυριότερα σημεία της διαμαρτυρίας ήταν, η σταδιακή κατάργηση εφημεριών στις κλινικές Παιδιατρικών, Γυναικολογικών και Καρδιολογικών περιστατικών, η βαθμιαία κατάργηση εφημεριών στην Χειρουργική κλινική και η μετακίνηση των Χειρούργων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, η μη επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος και η κάλυψη επειγόντων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Γουμένισσας δεν εχει οριστεί ακόμη υποδιοικητής (αναπληρωτής διοικητής).

Στη συγκέντρωση ακούσθηκαν συνθήματα κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Χατζησάββα, του Υπουργείου Υγείας και πολιτικών παραγόντων του νομού. Αιχμές εκφράσθηκαν και κατά παραγόντων του Νοσοκομείου “που μεθοδεύουν σταδιακά την κατάσταση σε βάρος του τόπου και των κατοίκων της Παιονίας”.

Δεπούδης Παναγιώτης

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από συσταθείσα συντονιστική επιτροπή, η οποία σε ψήφισμά της τονίζει τα εξής:

Δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι σε κάθε προοπτική υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας (μοναδικού νοσοκομείου στην Παιονία). 

Η λογική ότι στελεχώνουμε άλλο Νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό από το ίδρυμα της Γουμένισσας, και αυτό συντελεί αρνητικά στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, ζητούμε να στελεχωθεί από ιατρικό προσωπικό για να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσφορά περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας.

Ένα ιστορικό ίδρυμα σε μια ευαίσθητη περιοχή που τόσα χρόνια προσέφερε και προσφέρει τις υπηρεσίες στον πληθυσμό είναι απαράδεκτο να απαξιώνεται. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και από σήμερα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην θιγούν κεκτημένα αυτού του τόπου.”

Δείτε αποσπάσματα απ` την εκδήλωση, στα βίντεο του συνεργάτη μας, Παναγιώτη Δεπούδη, εδώ:

http://youtu.be/tMwsFpdXnjc

http://youtu.be/ZOzXpM8T6jc

http://youtu.be/dAUdDPgQPzs

Σχολιάστε