My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φραγγίδης: Δεν σέβεστε το Κιλκίς

Για “έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες του νομού Κιλκίς» εγκαλεί τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, με αφορμή την μεταφορά σε ξενοδοχείο του ΣΣ Μουριών 280 προσφύγων και μεταναστών.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ. Φραγγίδης αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Σε μία περίοδο δύσκολη για την χώρα, καθώς υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες έλλειψης σεβασμού στους πολίτες του Νομού Κιλκίς.

Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Μόρια 350 πρόσφυγες-μετανάστες, οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενουμένων στους 1.180. Με διαφορά μόνο λίγων ημερών, μεταφέρθηκαν στον ξενοδοχειακό χώρο φιλοξενίας «ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ» στο χωριό Σ.Σ. Μουριές άλλοι 280 πρόσφυγες-μετανάστες ενώ μέχρι πρότινος ο χώρος αυτός είχε εκκενωθεί.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για άνιση μεταχείριση εις βάρος του νομού Κιλκίς, καθώς παραβιάζεται η συμφωνηθείσα ισοκατανομή ανά την επικράτεια στην ποσοστιαία αναλογία του 1%. Αν αναλογιστεί κανείς τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας του Χέρσου και της Νέας Καβάλας και στους μη ελεγχόμενους καταυλισμούς της Ειδομένης το προηγούμενο διάστημα, θα αντιληφθεί του λόγου το αληθές.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές αγνοήθηκαν παντελώς, αφού δεν είχαν κάποια ενημέρωση για την εν λόγω μεταναστευτική εγκατάσταση εκ των προτέρων.

Στη φάση που διανύει η χώρα μας, με την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας και με τους νεοεισερχόμενους στο χώρο φιλοξενίας στο Σ.Σ. Μουριών, γεννιούνται ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων.

Τι πρόκειται να γίνει με τον υγειονομικό έλεγχο των προσφύγων- μεταναστών;

Ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο διατηρείται, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο της πανδημίας;

Γίνονται τεστ covid-19 και πόσα σε καθημερινή βάση;

Υπάρχουν μέθοδοι ελέγχου εισόδου και εξόδου των προσφύγων και μεταναστών, ώστε να διαφυλαχθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του Νομού Κιλκίς;

Θα εντάξετε επιτέλους στο συνολικό σχεδιασμό σας την τακτική ενημέρωση των Τοπικών Αρχών και των Βουλευτών για τέτοιου είδους θέματα που αφορούν το νομό μας;”

Σχολιάστε