My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φοβισμένη η κυβέρνηση…

manolis-dretakis-342x360…απαξιώνει τη Βουλή.

Του Μανόλη Γ. Δρεττάκη.


Η πρωτοφανής περιφρόνηση της Βουλής από τον πρωθυπουργό τα δύο τελευταία χρόνια κορυφώθηκε με την αιφνιδιαστική απόφασή του να κλείσει πρόωρα τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Πρόκειται για μια σπασμωδική ενέργεια η οποία δείχνει τον φόβο που διακατέχει την κυβέρνησή του για τον έλεγχο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης των πράξεων και παραλείψεών της και ιδιαιτέρως του ίδιου, με πρώτο το «καυτό» θέμα του στενού συνεργάτη του που συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή.

Με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός απαξιώνει πλήρως την Εθνική Αντιπροσωπεία, στην οποία η κυβέρνησή του δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων δηλαδή που τη στηρίζουν, και τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν πλέον παρά μόνο το 31% του λαού.

Με την επίσης πρόωρη έναρξη των θερινών Τμημάτων της Βουλής, στα οποία μετέχουν μόνο 100 βουλευτές, η κυβέρνηση θα επιλέξει τους βουλευτές εκείνους οι οποίοι δεν θα έχουν αντιρρήσεις για να περάσει, με την ουσιαστικά ανύπαρκτη πλέον πλειοψηφία της, όλα εκείνα τα νομοσχέδια με τα οποία θα εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις της έναντι της τρόικας.

Η σημερινή απόφαση, όπως και οι πολλές που έχουν προηγηθεί, αποδεικνύουν ότι η πανικόβλητη κυβέρνηση δεν θα διστάσει, παραβιάζοντας συνεχώς την κοινοβουλευτική τάξη και το Σύνταγμα, να πράξει το παν για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Πρόκειται για Υβρι στη Δημοκρατία, την οποία θα ακολουθήσει αναπόφευκτα η Νέμεσις.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε