My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Φιλοζωικός Κιλκίς: Απάντηση σε Δήμο

Με αιτία τα τελευταία γεγονότα, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς  τονίζει: “Θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στο Δήμο Κιλκίς και σε όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν το έργο μας”. Και σε σχετική ανακοίνωσή του, σημειώνει τα εξής:

         Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος δεν είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από υπαλλήλους του Δήμου.  Δεν είμαστε υπάλληλοί του και δεν μας πληρώνει κανένας για τις υπηρεσίες μας, αντίθετα εμείς βοηθάμε το Δήμο με το έργο μας.  Και σημειώνουμε τί έχει κάνει ο Δήμος για τα αδέσποτα. Έχει αναλάβει μεγάλο μέρος από τις ανάγκες της σίτισής τους, ειδικότερα με την αγορά 65 σακιών με μηνιαίο κόστος 910 ευρώ. Τα υπόλοιπα σακιά τα αγοράζουμε εμείς και κάποια προέρχονται από προσφορές πολιτών του Κιλκίς και μη,που είναι φιλόζωοι. Ο Δήμος επίσης έχει αναλάβει τις στειρώσεις μέσω κονδυλίου που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Έχει επίσης προβεί στη δημιουργία ενός κυνοκομείου. Με τη πολύτιμη βοήθεια του κ. Νικήτα Βασιλειάδη και μελών της Φιλοζωϊκής δημιουργήθηκε ο πρώτος αντίστοιχος χώρος, όταν δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόνοια από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Επίσης ο Δήμος Κιλκίς, κατόπιν δικών μας συστάσεων, εγγράφων και παραστάσεων, εξόπλισε το κυνοκομείο με υλικά π.χ σύρματα,λαμαρίνες κτλ. Έπειτα δώσαμε 650 ευρώ σε εργάτες για να φτιάξουν περιφράξεις και σπιτάκια. Πέραν τούτων ο Δήμος παρέχει την αναγκαία σίτιση και προβαίνει στη στείρωση των ζώων από τον κτηνίατρο κ. Τάσο Κουμαρτζή, με κονδύλια προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κράτος.

Παρά ταύτα ο Δήμος δεν έχει υπάλληλο που θα κυνηγήσει και θα πιάσει το αδέσποτο που πρόκειται να στειρωθεί. Τη δουλειά αυτή την κάνουν εθελοντικά τα μέλη της Φιλοζωικής. Επίσης δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι ανάρρωσης των ζώων, παρ’ όλο που το ζητήσαμε επανειλημμένα. Για το λόγο αυτό τα ζώα αναρρώνουν στα σπίτια μας, όποιο και αν είναι το μέγεθος τους, πολλές φορές και στα αυτοκίνητά μας, ειδικά του ενός μέλους μας.  Τη φροντίδα των ζώων, την σίτιση, την καθαριότητα του χώρου, σε καθημερινή βάση στο κυνοκομείο εκτός από τον υπάλληλο του Δήμου πλέον,που κάνει πολύ καλή δουλειά, την έχουν αναλάβει τέσσερα μέλη μας. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν κάθε μέρα το χρόνο τους και την ψυχή τους για τα ζώα που βρίσκονται εκεί περιορισμένα προκειμένου οι συμπολίτες μας να μην αντιμετωπίσουν το βάρος του προβλήματος. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι θα τρέξουν να μαζέψουν τα νεκρά ζώα από φόλες, τα τραυματισμένα και τα παρατημένα από τις οικογένειές τους. Τα τελευταία τρία χρόνια με τη φροντίδα μας έχουν κουρευτεί, έχουν πλυθεί και περιποιηθεί πολλά σκυλιά και έτσι 200 περίπου στον αριθμό, έχουν δοθεί σε οικογένειες με χαρτιά υιοθεσίας, όπως ορίζει ο Νόμος. Όλες αυτές οι δραστηριότητες και οι μετακινήσεις επιβαρύνουν τις δικές μας τσέπες και όχι του Δήμου. Χωρίς αυτά τα άτομα δεν θα υπήρχε Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς. Πολλοί φίλοι,μέλη του Φιλοζωικού και άλλοι που δεν είναι μέλη μας,βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό το έργο της Φιλοζωικής. Αυτοί οι άνθρωποι μας ενισχύουν με τροφές γιατί του Δήμου δεν φτάνουν, έχουν φιλοξενήσει πάρα πολλές φορές τραυματισμένα και εγκαταλελειμμένα ζώα στα σπίτια τους, πολλές φορές για μήνες, ώσπου να βρεθεί οικογένεια να τα υιοθετήσει, βοηθάνε το έργο και τη δράση της Φιλοζωικής, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των αδέσποτων, έτσι ώστε όταν διαπιστώσουν ανωμαλία στη συμπεριφορά κάποιου ζώου να ειδοποιήσουν τα παραπάνω μέλη του Φιλοζωικού να το μαζέψουν, όποια ώρα και να είναι, ακόμα και μεσάνυχτα ή χαράματα. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς δεν επιλέγει την εύκολη θέση της ανέξοδης κριτικής, αλλά έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν, προσφέροντας παράδειγμα έμπρακτης κοινωνικής δράσης.

Τα προβλήματα όμως υπερβαίνουν τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών μας και έτσι, παραδείγματος χάρη, αν και τα χόρτα στο κυνοκομείο είχαν κοπεί από τον κ. Πιπερίδη πέρσι και τον ευχαριστούμε γι’αυτό, φέτος δεν ήρθε κανείς από το Δήμο και ότι μπόρεσε έκοψε ένα μέλος μας. Τα ζώα έχουν καθαριστεί από τσιμπούρια, μέχρι εκεί που άντεξε το ταμείο μας και οι τσέπες μας. Ζητήσαμε να πέσει χαλίκι για να μην πλημμυρίζουν τα κλουβιά και να μην χωνόμαστε μέσα στις λάσπες. Μια φορά ήρθανε δύο άτομα του Δήμου να δούνε το χώρο του κυνοκομείου, δεν βγήκαν καν απ’ το αυτοκίνητο γιατί το ένα άτομο φοβόταν τα σκυλιά και το άλλο γιατί είχε λάσπες. Τα ενεργά μέλη του Συλλόγου είναι πολύ λίγα, μας βοηθάνε πολλές φορές και απλοί πολίτες, αλλά και αυτοί δέχονται τις επιθέσεις και την ψυχολογική βία των απληροφόρητων για το έργο μας συμπολιτών μας και έτσι πολλές φορές τα παρατάνε γιατί κουράζονται.

Ζητάμε λοιπόν από το Δήμο ένα χώρο για το Σύλλογο μας, τη συνεργασία και όχι πόλεμο κατά των αδέσποτων, τη συνεργασία του Δήμου, της Αστυνομίας, του Κυνηγητικού Συλλόγου και των Κτηνιάτρων, να καταγράφουν και να στειρωθούν τα σκυλιά της πόλης, έτσι ώστε να μην τολμάει ο καθένας να παρατάει το ζώο του, ούτως ώστε να μην γεμίζουμε αδέσποτα. Από τους πολίτες ζητάμε αν το παιδί τους θέλει σκυλάκι να του πάρουν ένα κουρδιστό και όχι ένα ζωντανό, που μετά από ένα χρόνο θα καταλήξει αδέσποτο.  Θυμόμαστε πολύ καλά όταν προβλήθηκε η ταινία «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας», που είχαν πλημμυρίσει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Αθηνών και άλλων μεγάλων πόλεων με αδέσποτα σκυλιά Δαλματίας. Τα αδέσποτα εμείς τα δημιουργούμε και μετά φωνάζουν να τα μαζέψουν οι Δήμοι και οι φιλοζωικές οργανώσεις. Επίσης ζητάμε και επιθυμούμε από τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται τα ζώα, να τα αγαπάνε και όχι να τα φοβούνται, και επιτέλους σταματήστε κάποιοι να φωνάζετε συνέχεια ότι κινδυνεύουν τα παιδιά σας από τα σκυλιά και ότι μόνο σε παιδιά επιτίθενται τα αδέσποτα. Ας αναλάβει η αστυνομία να καταγράψει πόσα κρούσματα έχουν αναφερθεί από αδέσποτο σε παιδί για να μπει μια τάξη. Είναι πλέον όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μεγάλο αυτό ζήτημα. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς πιστεύουμε ότι έχει πράξει υπέρ του δέοντος το καθήκον του, φθάνοντας μάλιστα να είναι από τους ελάχιστους Φιλοζωικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα που κατάφεραν να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης Δημοτικούς Υπαλλήλους του Δήμου Κιλκίς, οι οποίοι καταδικάσθηκαν για κακοποίηση αδέσποτων ζώων το 2006. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Κιλκισιώτες θέλουμε μια πόλη αντάξια του πολιτισμού μας και του ήθους μας, και όχι την πρωτεύουσα της βαρβαρότητας στη Μακεδονία με ομαδικές δηλητηριάσεις και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από «αγνώστους», που κάποιες φορές καταφέραμε και αποκαλύψαμε στις Αρχές.

Σχολιάστε