My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φθηνά φάρμακα για χαμηλόμισθους

Τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή ΟnLine του Mega, εκτιμώντας πως η μείωση αυτή θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο. 

gripi_farmaka-arrostos-001«Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί. Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε «ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση» και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί «που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων» και ότι «αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί».

«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να της δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβετε με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Εμείς λοιπόν έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Δεσμεύθηκε, ωστόσο, ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

rthess.gr

Σχολιάστε