My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ: Λάτιν κούκλες σε καμπαρέ

Την υπέροχη παράσταση του Trukitrek teatre από τη Βραζιλία & την Ισπανία με τίτλο “Jukebox”  φιλοξενεί σήμερα 20 Μαίου στις 7 το απόγευμα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

kouklotheatro-TRUKITREK. JUKEBOX 1Διάρκεια:35 λεπτά

Από 6 ετών και άνω

Δίχως λόγια

Μουσικό καμπαρέ με κούκλες

Jukebox: Είναι μία παράσταση κουκλοθεάτρου-καμπαρέ στην οποία μία σειρά από κούκλες,  κουστούμια και σκηνικά στοιχεία, δημιουργούν μία εξαιρετικά σουρεαλιστική γκάμα χαρακτήρων. Καθένα  από αυτά τα «ανθρωπάρια» είναι 3 μέτρα ψηλό, είναι μισό άνθρωπος ενώ το μισό είναι κούκλα, και όλα τους παρουσιάζουν παλιά και καινούρια τραγούδια με μία χιουμοριστική διάθεση. Το κεφάλι της κούκλας είναι το κεφάλι του κουκλοπαίχτη που δίνει ζωή

στους χαρακτήρες πίσω από τη σκηνή. Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά και μπορεί να την απολαύσει και το ενήλικο κοινό. http://trukitrek.net/web/jkbVideoEn.html

kouklotheatroTRUKITREK.JUKEBOX 3Ο Καταλανικός θίασος Trukitrek δημιουργήθηκε το 1998. Τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά περιβάλλοντα. Ενώθηκαν μαζί με την ιδέα να δημιουργήσουν μία περιοδεύουσα ομάδα κουκλοθεάτρου. Η ομάδα ειδικεύεται στην παραγωγή παραστάσεων που συνδυάζουν την παντομίμα με τον κόσμο της μαριονέτας. Η παντομίμα χρησιμοποιεί ένα παγκόσμιο χιούμορ, που βασίζεται στην ερμηνεία των ηθοποιών ενώ η τεχνική του κουκλοθεάτρου εμπλουτίζει και δίνει δυναμισμό στην παράσταση.

Η ομάδα δουλεύει με διαφορετικές τεχνικές στο χειρισμό της κούκλας, την παραδοσιακή μαριονέτα με το νήμα αλλά και την άμεση διαχείριση της κούκλας. Χρησιμοποιούν ιδιαίτερα και την τεχνική «humanette” όπου ο χαρακτήρας είναι μισός άνθρωπος μισός κούκλα. Κάθε παράσταση της ομάδας είναι  κωμική, χωρίς λόγια, όπου οι κούκλες, η μουσική και η οπτική ποίηση είναι τα βασικά στοιχεία. Η παντομίμα ως οικουμενική γλώσσα και το πρωτότυπο σκηνικό, οδήγησαν την ομάδα σε πολλές διεθνείς περιοδείες.

Ο θίασος Trukitrek έχει δώσει παραστάσεις σε 32 χώρες στην Europe, Ασία και λατινική Αμερική. Έχει επίσης συμμετάσχει ως συμπαραγωγός σε παραστάσεις άλλων θιάσων.

Σχολιάστε