My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Φαρμακα: Δεν θα επιβαρυνθουν οι ασφαλισμενοι

Ενώ οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι απ` τη 1η Ιανουαρίου θα χορηγούν τα φάρμακα των ασφαλισμένων στην ονομαστική τους τιμή, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος αγοράς των φαρμάκων και θα παραμείνει στο 9%.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κατά 3%, από 18% σε 15%. Το μισό από τη μείωση θα κοπεί από τη λιανική τιμή των φαρμάκων και το άλλο 1,5% θα προέλθει από την αύξηση στην έκπτωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για όσους φαρμακοποιούς κάνουν τζίρο πάνω από 40.000 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε για νέο διορθωτικό δελτίο τιμών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Εξ` άλλου, ο υπουργός Υγείας τόωισε ότι θα μπορούν όλοι οι γιατροί να συνταγογραφούν ανεξάρτητα από το εάν έχουν σύμβαση ή όχι με τον ΕΟΠΥΥ, ακόμα και στο ιατρείο τους, με την προϋπόθεση να ενταχθούν στο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης .

Διευκρινίσεις για το νέο τρόπο συνταγογράφησης έδωσε ο υπουργός Εργασίας,  κ. Κουτρουμάνης, ο οποίος μίλησε για κοινό συνταγολόγιο που θα έχουν όλα τα ταμεία υγείας της χώρας, ανεξάρτητα από το αν έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ ή όχι.

Όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, ο Α. Λοβέρδος εξήγησε ότι αρμόδιος για να τις πιστοποιεί είναι ο ΕΟΦ. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις επειδή ενδεχομένως οι εταιρείες δεν παραδίδουν τα φάρμακά τους, θα δίδονται οδηγίες στους φαρμακοποιούς να τα υποκαθιστούν με φάρμακα άλλης εταιρείας αλλά με την ίδια δραστική ουσία. Πριν από αυτό θα ενημερώνονται οι ιατρικοί σύλλογοι ώστε οι γιατροί να σταματούν να τα συνταγογραφούν.

Σχολιάστε