My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Υποσχέσεις Στύλιου για αρδευτικά

Ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο νομό Κιλκίς, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, την ενίσχυση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων του νομού.

Συγκεκριμένα, στο ΣΣ Μουριών και αφού επισκέφθηκε την εκεί υδατοδεξαμενή, σε σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Α. Βεργίδη και του δημάρχου Κιλκίς Δ. Κυριακίδη, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα υλοποιήσει άμεσα το έργο της αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου του ΣΣ Μουριών, ύψους 500 περίπου χιλιάδων ευρώ, δυνάμει μελέτης που έχει εκπονηθεί από τον τοπικό ΤΟΕΒ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει δυο μελέτες, μια για τη δημιουργία δεύτερης υδατοδεξαμενής στο ΣΣ Μουριών και μια για την κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής στην Αγία Παρασκευή με αναβάθμιση του εκεί αρδευτικού δικτύου.

Γουμένισσα

Στη Γουμένισσα, σε σύσκεψη που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο παρουσία του δημάρχου Κώστα Σιωνίδη, ανακοινώθηκε η άμεση ένταξη του ώριμου έργου της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής των Μεγάλων Λειβαδίων, η οποία βασίζεται σε μελέτη που συντάχθηκε το 2014 από την τότε Δημοτική Αρχή.

Επίσης, ο κ. Στύλιος δεσμεύθηκε ότι το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης των υδάτων της ευρύτερης περιοχής Γουμένισσας θα δρομολογηθεί άμεσα με τη δημιουργία φράγματος στην Γρίβα και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου.

Οι μελέτες και η κατασκευή του έργου είναι πολύ μεγάλου κόστους και μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν το έργο το εντάξει στον προγραμματισμό του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Στύλιος ενημέρωσε επίσης για την νέα ΚΑΠ, τα προγράμματα νέων αγροτών, τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, την αγροτική οδοποιία, το πρόγραμμα βιογεωπόνων και για το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα.

Σχολιάστε