My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Υποσχέσεις για το νέο γηροκομείο

H κυβέρνηση στοχεύει να επανεκκινήσει εντός του 2019 και να ολοκληρώσει σύντομα τo έργο κατασκευής του κτήριο του νέου Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (Γηροκομείο) Κιλκίς, αφού είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης.

Αυτό δήλωσε χθες Πέμπτη στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σεσχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε το έργο σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας» και τόνισε ότι επί δεκατρία χρόνια έχει υποστεί αλλεπάλληλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες και αμφισβήτηση προς την Πολιτεία, εξαιτίας της ασυνέπειας λόγων και έργων.

Υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί πάνω από το 80% των εγκεκριμένων εργασιών. Παράλληλα, το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι ήδη διαθέσιμο, με την απόφαση ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήδη από το 2014 και άρα δεν υπάρχει ουσιαστικό κώλυμα για την αποπεράτωσή του.

Ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική προσφορά της συγκεκριμένης δομής στην τοπική κοινωνία του νομού και ρώτησε τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μηταράκη, που ήρθε στη Βουλή για να απαντήσει στην εν λόγω επίκαιρη ερώτηση, αν σκοπεύει το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση του έργου και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Επίσης,  ζήτησε να ενημερωθεί αν έχει  διευκρινιστεί ο τρόπος συνέχισής του από τον αρμόδιο φορέα και ποιο είναι το πλάνο ενεργειών που θα ακολουθηθεί. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης των στοιχείων, ώστε να υπάρχει συνέπεια με τους σύγχρονους κανονισμούς για την εκτέλεση τέτοιου είδους έργων.

Το link με το video της ομιλίας στη Βουλή

https://www.youtube.com/watch?v=vo9WsBuRK5I

Σχολιάστε