My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Υπογραφές για νερό από Πάϊκο

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου στο δημαρχείο Παιονίας στο Πολύκαστρο υπογράφτηκε το συμφωνητικό ανάθεσης του έργου «ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ», προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ (άνευ ΦΠΑ 24%) με έκπτωση 49,37% και δαπάνη εργασιών 1,9 εκατ. ευρώ.

Το συμφωνητικό υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Κ. Σιωνίδη με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΠ, από τον αντιδήμαρχο Αθ. Τζούρτζο με την ιδιότητα του αναπληρωτή δημάρχου και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Δημήτρη Παπανικολάου.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Το έργο είναι μείζονος σημασίας για το δήμο Παιονίας και είναι ακόμη μία προγραμματική δέσμευση της διοίκησης που γίνεται πράξη. Μπορεί η χρησιμότητα του έργου να είναι αυτονόητη για το Πολύκαστρο αλλά ουσιαστικά επιδρά θετικά σε όλο το δήμο Παιονίας και ωφελεί όλους τους δημότες.

Με το έργο μειώνεται η κατανάλωση των υπογείων αποθεμάτων νερού στην κοιλάδα του Αξιού, ενισχύεται ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, μειώνεται το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ που επιβαρύνεται ιδιαίτερα από τις ενεργοβόρες γεωτρήσεις ύδρευσης που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα και φτάνει στις βρύσες των κατοίκων ποιοτικό νερό που μέχρι σήμερα κατέληγε στον Αξιό.

Η συζήτηση για το έργο αυτό ξεκίνησε πριν από δεκαετίες στο Πολύκαστρο αλλά το ότι εμπλέκονταν διαφορετικοί δήμοι και κοινότητες λειτουργούσε σαν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης .

Το 2011 με την συνένωση που επέφερε ο Καλλικράτης και την σύσταση του νέου δήμου Παιονίας τα προβλήματα μειώθηκαν και το 2012 η διοίκηση του κ. Αθανάσιου Λαπόρδα ενέταξε το έργο στον προγραμματισμό της και ξεκίνησε την μελέτη του έργου. Η μελέτη έγινε από δύο μηχανικούς της ΔΕΥΑΠ, τους κ. Γ. Αναστασιάδη και Γ. Αποστολίδη και ξεκίνησε το 2013 η διαδικασία της ωρίμανσης από τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Ιορδάνη Τσιτουρίδη.

Το 2015 ο επόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Αθανάσιος Τζούρτζος ξεκίνησε την διαδικασία απόκτησης των απαραίτητων για την υλοποίηση του έργου, αδειών χρήσης νερού, που ελήφθησαν στις 24/5/2017.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». στις 7 Ιουνίου 2019 με απόφαση ένταξης Αριθ. Πρωτ. : 43744 από την διοίκηση του κ. Χρήστου Γκουντενούδη.

Η σημερινή διοίκηση και ο εκλιπών πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Καραθόδωρος συνέχισαν την ωρίμανση του έργου καθότι εκκρεμούσαν επιπλέον αδειοδοτήσεις με σπουδαιότερη την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου, που ελήφθη στις 17/7/2020 με αρ. πρ. 4665.

Ακολούθησε η επικαιροποίση των τευχών δημοπράτησης και η δημοπράτηση του έργου στις 16/12/2020 με αρ. πρ 22017.

Η Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Α.Ο.Ε. 28/2021 (ΑΔΑ:6ΣΚ6ΩΞΡ-7ΨΩ) περί έγκρισης του πρακτικού επιλογής προσωρινού αναδόχου.

Η απόφαση με αρ.πρωτ.48595/18-04-2021 (ΑΔΑ:698ΝΟΡ1Υ-2ΟΟ) της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης περί ελέγχου νομιμότητας .

Με το «συμφωνητικό ανάθεσης έργου» που υπέγραψε η σημερινή διοίκηση του δήμου, κλείνει ένας κύκλος ενεργειών διαφορετικών διοικήσεων και ξεκινά η κατασκευή του έργου που διακαώς ζητούσαν οι κάτοικοι του Πολυκάστρου επί δεκαετίες.

Ταυτόχρονα ανοίγει μια νέα περίοδος που θα την κοσμούν και θα την χαρακτηρίζουν οι πολιτισμένες σχέσεις μεταξύ των κατοίκων των χωριών και των πόλεων της Παιονίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να τονιστεί η κατανόηση και η θετική σκέψη που έδειξαν οι κάτοικοι και το τοπικό συμβούλιο της Κάρπης ώστε σε πνεύμα συνεννόησης να εξασφαλίσουν το απαραίτητο νερό για όλες τις δραστηριότητες τους και να συναινέσουν ώστε να υδροδοτηθεί το Πολύκαστρο από το νερό που περισσεύει και καταλήγει αναξιοποίητο στον Αξιό ποταμό.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ευχαριστεί ειλικρινά και συγχαίρει τους κατοίκους της Κάρπης για την εξαίρετη στάση και την αλληλεγγύη που έδειξαν εμπράκτως στο μείζον αυτό ζήτημα. Διαφαίνεται, και είναι ελπιδοφόρο, ότι στο δήμο μας μέρα με την μέρα κτίζουμε την «ενιαία δημοτική συνείδηση» που χρειαζόμαστε για το αύριο της Παιονίας.»

Σχολιάστε