My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Υπευθυνότητα στο ΔΣ Κιλκίς

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα κυριάρχησαν τελικά στιη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα με κύριο θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό.

dimotiko-symvoulio_kilkis2Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι δημότες, μετρημένοι όμως στα δάκτυλα του ενός χεριού, δημιούργησαν στιγμιαίες εντάσεις με ξενοφοφικές εκρήξεις, τόσο ο δήμαρχος όσο κι οι επικεφαλείς των παρατάξεων αλλά και δημ. σύμβουλοι, επέδειξαν πνεύμα ευθύνης, συνεργασίας και ρεαλισμού.

Κύριο χαρακτηριστικό των τοποθετήσεων των προαναφερθέντων ήταν η αποδοχή του γεγονότος της δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων (ΚΠΦΠ) στο Χέρσο, με ταυτόχρονη απόρριψη των άλλων δυο προτεινόμενων, σε Δροσάτο και Κεντρικό.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε ότι η παράταξη της πλειοψηφίας εμφανίστηκε διχασμένη, με πολλούς συμβούλους της να τάσσονται κατά της δημιουργίας οποιουδήποτε ΚΠΦΠ στα όρια του δήμου Κιλκίς, ενώ την ίδια θέση είχαν κι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Ν. Στανημερόπουλος και Κ. Ζώτος.

Διαβάστε στιγμιότυπα – σχόλια του ΚΙΛΚΙΣ24 για τη συνεδρίαση:

Ο δήμαρχος

Έκκληση «να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με διάθεση αλληλεγγύης και βοήθειας προς στους πρόσφυγες και να μην εμπλακούμε σε μικροκομματικές και ξενοφοβικές αντιπαραθέσεις», απηύθυνε ο Δ. Σισμανίδης.

Παράλληλα, ζήτησε να μη γίνει άλλο κέντρο πλην αυτού του Χέρσου, καθώς και την ισομερή κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού και σε άλλους νομούς της χώρας.

Θέση, με την οποία συμφώνησαν κι οι επικεφαλείς των παρατάξεων, σε μια αξιοσημείωτη ομοφωνία που τιμά το Κιλκίς!

Συμβιβασμός

Πάντως, στη συνεδρίαση δεν κατατέθηκε καμιά πρόταση για να γίνει κάποια ψηφοφορία, απλώς συμφωνήθηκε να κατατεθεί ψήφισμα με τη θέση περί ενός μόνο κέντρου στο Δήμο Κιλκίς.

Μια συμβιβαστική λύση, δηλαδή, προκειμένου ν` αρθεί τυχόν αδιέξοδο…

Ρήξη

Μετά τον άγριο καυγά που είχε με τον Δ. Σισμανίδη στη λαϊκή συνέλευση του Χέρσου, ο Γ. Τσογγίδης δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ Κιλκίς, μ` αποτέλεσμα να προεδρεύσει αντ` αυτού ο Λ. Παζαρτζικλής ( με εξαιρετική επιτυχία, ομολογουμένως).

Πάντως, η ένταση μεταξύ δημάρχου – προέδρου του ΔΣ υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό, με αντικείμενο διάφορα θέματα. Απλώς, ο καυγάς ήταν η αφορμή να επέλθει η οριστική, όπως φαίνεται, ρήξη. Η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει μέχρι και στην παραίτηση του κ. Τσογγίδη.

Οι απέναντι

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που στο Δημ. Συμβούλιο της Δευτέρας διαφώνησαν με τον δήμαρχο στο θέμα του «χοτ σποτ» Χέρσου, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους ήταν οι: Δ. Κυριακίδης, Ν. Ταχτσίδης, Ν. Ιντζέλης, Μπαλάσκας, Αν. Ανανιάδου, Κ. Παπαδάκης, Γ. Σισμανίδης και Ιω. Δημητρίου, βρέθηκαν όλοι «απέναντι».

Μάλιστα, οι δυο πρώτοι «τα `χωσαν χοντρά» στον κ. Σισμανίδη, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι τους αγνοεί!

Υπευθυνότητα

Μια εξαιρετικά σοβαρή πρόταση κατέθεσε στο ΔΣ Κιλκίς, ο Π. Τονικίδης: “Να επιδιώξουμε να κηρυχθεί ο νομός μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” είπε, απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν σε μια τέτοια περίπτωση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μείζων μειοψηφία δεν πρόκειται να προσπαθήσει ν` αξιοποιήσει πολιτικά την κατάσταση, ενώ πρότεινε και συνάντηση των επικεφαλείς των παρατάξεων με τον δήμαρχο με στόχο να βελτιωθεί η όλη κατάσταση.

Σοβαρότητα

Μια απ` τις πιο σοβαρές τοποθετήσεις στο ΔΣ Κιλκίς, έκανε κι ο Β. Καραμπίδης: Υποστήριξε μ` επιχειρήματα τις προτάσεις για κήρυξη έκτακτης ανάγκης και για μη λειτουργία άλλου κέντρου πλην αυτού του Χέρσου, ενώ ζήτησε να μη γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του θέματος των προσφύγων από πολιτικούς (κατονόμασε τον κ. Γεωργαντά).

«Είναι καλύτερα να φιλοξενούνται οι πρόσφυγες σε οργανωμένους χώρους παρά να κυκλοφορούν σε πάρκα», κατέληξε. Και ουδείς τον ανέκρουσε…

«Υποχρεώσεις»

Όμως ο κ. Καραμπίδης είχε και μια ωραία ατάκα προς απάντηση του Κ. Παπαδάκη, ο οποίος είχε πει νωρίτερα ότι οι πρόσφυγες πρόγονοί μας ήλθαν απλώς στη πατρίδα τους. Για να τον πληροφορήσει ο Βασίλης ότι πολλοί απ` αυτούς είχαν περάσει πρώτα απ` τη Συρία, όπου έτυχαν της φιλοξενίας των ντόπιων.

Η ιστορία ξοφλάει πάντα τις υποχρεώσεις της!

Το μάθαμε κι αυτό!

Το είπε σύμβουλος της πλειοψηφίας, θέλοντας να δείξει ότι οι πατεράδες κι οι παπούδες μας ήταν διαφορετικοί πρόσφυγες απ` τους σημερινούς:

«Οι δικοί μας ήταν πρόσφυγες κι επέστεψαν στη πατρίδα τους», είπε με περισπούδαστο ύφος!

Και μάθαμε έτσι κι εμείς, ότι οι πρόγονοί μας που ζούσαν για 3.000 χρόνια στη Μ. Ασία κι οι Ίωνες που ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία του πιο λαμπρού πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, ήταν …πρόσφυγες στο τόπο τους!

Δημοκρατικός έλεγχος

Η θέση που διατύπωσε ο Θ. Ανθρακίδης στο ΔΣ Κιλκίς έχει ιδιαίτερη σημασία καθότι ο σύμβουλος της μειοψηφίας προέρχεται απ` το Χέρσο.

Αφού τάχθηκε κι αυτός υπέρ της κήρυξης του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εξασφαλιστούν τα` απαραίτητα κονδύλια, τόνισε ότι οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να τεθούν στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Αλληλεγγύη από Σύρους

Το περιστατικό αφηγήθηκε ο Λ. Παζαρτζικλής στο ΔΣ Κιλκίς και προκάλεσε αίσθηση: Σε φαρμακείο της πόλης ζευγάρι προσφύγων απ` τη Συρία με δυο παιδιά, αγόρασε παυσίπονα που κόστιζαν 1,5 ευρώ και τα ρέστα απ` το δίευρω που έδωσαν, τα έβαλαν σε «κουμπαρά» για άπορα παιδιά.

Μια συμβολική πράξη με πολλά σημαινόμενα!

Υπερηφάνεια

Παρέμβαση στο ΔΣ Κιλκίς έκανε κι ο νέος γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Βιδιαδάκης. «Νιώθω υπερηφάνεια για τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους σε Κιλκίς και Παιονία, όσον αφορά τη στάση τους στο προσφυγικό» είπε, ζητώντας απ` όλους τη συστράτευση με τους εθελοντές.

Παρέμβαση σημαντική αν και κόπηκε ολίγον άκομψα…

Ομάδα

Πρόταση για καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε στο νομό μας, κατέθεσε στο ΔΣ Κιλκίς κι ο Σ. Καζαντζίδης: Ζήτησε να συγκροτηθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης.

 Έτσι απλά και χωρίς να προσθέσει ουδέν!

Σχολιάστε