My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΥΜΑΘ: Ενότητα και συνεργασία

parelasi-kilkisΠαρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η επέτειος των 102 χρόνων από τη Μάχη του Κιλκίς, γιορτάστηκε με λαμπρότητα και με την παρουσία της  υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

Η υφυπουργός συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μάχης του Κιλκίς και παρακολούθησε την παρέλαση σχολείων, συλλόγων, εθελοντών επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών του παραρτήματος του Κιλκίς, με πεζοπόρο τμήμα αλλά και με πλήθος τροχοφόρων οχημάτων (διασωστικά, μεταφοράς προσωπικού, μεταφοράς υλικών, ασθενοφόρο).

maria-kollia-tsarouxaΣτον χαιρετισμό της η υφυπουργός είπε:

«Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει σε πολλές ιστορικές περιστάσεις ότι, όταν η Πατρίδα μας απειληθεί, είμαστε έτοιμοι να την υπερασπίσουμε.

Πάνω σ’ αυτούς τους λόφους, η αποφασιστικότητα του Έθνους μας επέτρεψε τη Μακεδονία και τη Θράκη μας να επιστρέψουν στην αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδας.

Μόνο ένας λαός με Όραμα και Πίστη μπορεί να βαδίζει με τόση αυταπάρνηση προς τα εχθρικά κανόνια, όπως έκαναν οι Έλληνες Στρατιώτες σ’ αυτή τη μάχη, στη σημαντικότερη μεταξύ των Ελληνικών και των Βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του B’ Βαλκανικού Πολέμου.

Πιστεύω ότι ο ελάχιστος φόρος τιμής, προς τους πεσόντες των μαχών, είναι η σημερινή στάση της Ελλάδας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.

Αποτίω το μέγιστο σεβασμό μου στους νεκρούς και στους ήρωες της Μάχης του Κιλκίς. Ας αναπαυτούν εν Ειρήνη, με τη σιγουριά ότι οι θυσίες τους δεν θα ξεχαστούν».

Σχολιάστε