My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Τσιτουρίδης: Εντυπωσιακός και στην Αξιούπολη

Κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των ψηφοφόρων της ΝΔ ο Σάββας Τσιτουρίδης στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του παλιού δημαρχείου Αξιούπολης, όπου χθες το βράδυ φίλοι και ψηφοφόφοι δοκίμασαν μια θετική έκπληξη καθώς είδαν τον Κιλκισιώτη πολιτικό σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από ότι είχαν συνηθίσει: Πιο ώριμο και απελευθερωμένο πολιτικά, απαλλαγμένο από θεσμικές προσηλώσεις και ιδεολογικές περιχαρακώσεις και το κυριότερο έντονα συναισθηματικό, στοιχείο που προκάλεσε ζωηρή συμπάθεια στο γαλάζιο  ακροατήριο.

Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά σε μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή με τη προσωπική του συμβολή, είτε ως υπουργού είτε ως απλού βουλευτή. Ωστόσο, εξέφρασε και το παράπονό του για το γεγονός ότι άνρωποι με υψηλό θεσμικό ρόλο, οι οποίοι ευνοήθηκαν από τις διάφορες πρωτοβουλίες του υπέρ της περιοχής, σήμερα φέρονται με αγνωμοσύνη.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Τσιτουρίδης δέχτηκε, όπως και στο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή, ερωτήσεις απ` το κοινό, οι οποίες στην μεγάλη πλειοψηφία τους αφορούσαν θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρώην υπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για τον εαυτό του, για όλη την πολιτική του διαδρομή, για τις σχέσεις του με την εκλογική του περιφέρεια και τους ανθρώπους της, για την απουσία του από το πολιτικό σκηνικό, και να μοιραστεί με εξομολογητική διάθεση δύσκολες στιγμές και περιστατικά που τον σημάδεψαν κατά τον πολιτικό του βίο. Ήταν ολοφάνερο και από τη συγκίνηση και από τα λόγο του ότι περίμενε υπομονετικά αυτή τη στιγμή για να κοινωνήσει στο κοινό συναισθήματα που δημιούργησε η τριβή του στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ευχαρίστησε τους οπαδούς του κόμματος που κράτησαν ψηλά, όπως είπε την ψυχή του σε δύσκολες περιστάσεις αλλά και τον πρόεδρο της παράταξης Αντώνη Σαμαρά που από το Γενάρη του 2010 όπως αποκάλυψε του ζήτησε να μείνει στον αγώνα της ΝΔ για μια άλλη Ελλάδα.

Ξανασυστήθηκε στον κόσμο τονίζοντας ότι υπηρέτησε την παράταξη για δεκατρία χρόνια από θέσεις ευθύνης και δεν υπήρξε ποτέ ανεπάγγελτος. Ότι εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως στέλεχος της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και άμα τη επιστροφή του μπήκε στις τάξεις της ΝΔ βοηθώντας με τις ιδέες και εμπειρίες του στην κατάρτιση του αγροτικού προγράμματος του κόμματος, το οποίο και επιβραβεύθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης του αγροτικού πληθυσμού στις εκλογές του 2000 και του 2004.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι όταν το 2001 άλλαξε τομέα ευθύνης κατ΄εντολή του κόμματός του και ανέλαβε τα δημόσια έργα όπου γινόταν το μεγάλο πάρτυ της διαπλοκής το έπραξε για το καλό της παράταξής του.

Ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε υπερήφανος για την υπουργική του ιδιότητα και στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Απασχόλησης. Στο μεν πρώτο είπε ότι χάριν και των δικών του διαπραγματεύσεων οι αγρότες απολαμβάνουν μέχρι και σήμερα υψηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και εξίσου υψηλές αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α. Στο υπ. Απασχόλησης σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε επιτεύχθηκαν επί ημερών του καλές συλλογικές συμβάσεις, αυξήθηκε κατά 25% το επίδομα ανεργίας ενώ υπήρξε γενικότερα υποστηρικτική συμβολή στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Τη θορυβώδη αποχώρησή του από το τελευταίο υπουργείο και τα αρνητικά παρελκόμενά της  ο κ. Τσιτουρίδης τα απέδωσε στο τραπεζιτικό σύστημα, ο ίδιος ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με το επονομασχθέν τότε σκάνδαλο των ομολόγων, ότι έφυγε με το κεφάλι ψηλά και χωρίς να κληθεί ουδέποτε ακόμη και ως μάρτυρας από τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στην περιπέτεια του 2009 οπότε και βρέθηκε εκτός εκλογικού συνδυσμού και είναι σαφές ότι του στοίχισε, ο πρώην υπουργός είπε ότι έμαθε ‘’ότι δε χωρούσε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ από την τηλεόραση και παρόλα αυτά εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του όλη την προεκλογική περίοδο στο Κιλκίς δίνοντας τη μάχη για τη νίκη του κόμματος’’.

‘’Δεν δάνεισα την έδρα στο ΠΑΣΟΚ’’ διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο παραπέμποντας σε επιθέσεις που του έγιναν εκείνη την περίοδο ‘’είπα ότι τη δεύτερη έδρα τη δανείζω σε άλλο αγωνιστή της ΝΔ και όχι σε άλλο κόμμα. Και όταν με ξανακρίνετε να τη δώσετε στο Σάββα Τσιτουρίδη’’.

Σχόλια
One Response to “Τσιτουρίδης: Εντυπωσιακός και στην Αξιούπολη”
  1. Ο/Η Εθνικιστής Μακάκας λέει:

    Σάββας Τσιτουρίδης. 25 Απριλίου 2012 πρώην δημαρχείο Αξιούπολης (βίντεο)

    http://www.kilkisorama.gr/video/ekloges-2012/1742-savvas-tsitouridis-25-aprilioy-2012-axioupoli.html

Σχολιάστε