My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Τρισδιάστατο ήθος Κυριάκου

Του Θανάση Καρτερού.


Καμιά φορά, στο πολιτικό μας μενού τα αλμυρά, με σάλτσα κουτσομπολιού, κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στους μαγείρους από τις γενικόλογες καταγγελίες.

Έτσι έγινε και με τον ηλικιωμένο διοικητή νοσοκομείου. Διότι άλλο να φωνάζεις για ρουσφέτια και συναλλαγές κι άλλο να ξετρυπώνεις τον Πατέρα όλων των αισχών.

Όχι μόνο γιατί δεν είχε ο έρμος τα προσόντα, γιατί είναι ογδοντάρης ή γιατί στη θητεία του στους ΑΝ.ΕΛΛ. είχε απορριφθεί το ρουσφέτι του από την κυβέρνηση της μη κανονικότητας. Αλλά και γιατί την κούνησε την ωραία αχλαδιά του Κυριάκου και γεμίσαμε ζουμερά αχλάδια: μου ζήτησε προεκλογικά να στηρίξω τη Ν.Δ., του ζήτησα το κατιτίς μου για το Νοσοκομείο Τρικάλων ή Καρδίτσας, κράτησε τον λόγο του.

Κράτησε τον λόγο του… Την ίδια στιγμή βέβαια έδινε τον λόγο του διά του Παπαχελά στους πολίτες: Δεν θα ανεχτώ πολιτευτές στα νοσοκομεία! Κι αν νομίζετε ότι αυτό, άλλα να λέει δημόσια, κι άλλα να συμφωνεί στο παρασκήνιο, περιγράφει το πολιτικό ήθος του, πέφτετε έξω.

Για να έχουμε έγχρωμο και τρισδιάστατο αυτό το ήθος, πρέπει να προσθέσουμε δύο στοιχεία ακόμα.

Πρώτον, το Μαξίμου, μετά τον σαματά, όχι μόνο υποχρέωσε τον διοικητή σε εσπευσμένη και ταπεινωτική παραίτηση, αλλά και τον πέταξε στα σκυλιά. Φάγετε εξ αυτού πάντες!

Και δεύτερον, συνόδεψε την είδηση για άρση της «αστοχίας», για την κλωτσιά δηλαδή στον Πατέρα (τους), με τη σεμνή αναφορά ότι το πόδι που τη διέπραξε ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Ο Μητσοτάκης του έταξε, ο Μητσοτάκης τον ενέταξε, ο Μητσοτάκης τον πέταξε. Κι από όλα αυτά ομολογεί και διαφημίζει -για το πορτρέτο του φυσικά- μόνο ότι τον πέταξε. Που πάει να πει, ότι δεν έχει ο άνθρωπος ούτε ιερό ούτε όσιο. Πάει να πει όμως κι ότι δεν έχει καταλάβει τη μοίρα όσων διαπράττουν μαϊμουδιές στη ζωή – και κυρίως στην πολιτική. Τη μοίρα κάθε μαϊμούς.

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει, τόσο πιο καθαρά φαίνονται, για να το πούμε σεμνά, τα οπίσθιά της. Κι όσο κι αν ο Κυριάκος και το προπαγανδιστικό σύμπαν του Γεραπετρίτη, του Άδωνι, και των φιλικών ΜΜΕ προσπαθούν να τα κρύψουν, αυτά ακριβώς είδαμε όλοι με τους διορισμούς των Πατέρων. Και είναι άσχημα, πανάθεμά τα…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε