My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Τραγούδια της λευτεριάς στη “Τέχνη”

Μια ξεχωριστή, λυρική, αγωνιστική μουσική εκδήλωση ετοίμασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς για τα μέλη και τους φίλους της για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρα 9.15 το βράδυ, στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό, (απέναντι από την Πινακοθήκη) θα βρεθούμε όλοι όσοι αγαπάμε την καλή μουσική, τα λόγια των ποιητών και τις δροσερές καλοκαιρινές βραδιές κάτω από έναστρους ουρανούς.

Τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών και ποιητών, τραγούδια που αγαπήθηκαν, που συγκίνησαν, που συνεπήραν, που στήριξαν γενιές και γενιές θα περιπλανηθούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ για να τέρψουν την ψυχή και το σώμα.

Σε αυτήν την περιπλάνηση το τιμόνι των στίχων του Ελύτη, του Σεφέρη, του Ρίτσο, του Διονύσιου Σολομού, του Αναγνωστάκη, του Γκάτσου, του Καμπανέλλη και των μουσικών του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, θα κρατούν οι εξαιρετικοί μουσικοί και φίλοι της Τέχνης, Βασίλης Πρατσινάκης, Γιάννης Φιλιππουπολίτης και Παύλος Παφρανίδης. Όλοι ξεχωριστοί στον τομέα τους, ο Βασίλης με την υπέροχη χροιά, ο Γιάννης με τα απαλά πλήκτρα και ο Παύλος με το θαυματουργό μπουζούκι του.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ζει ελεύθερος και όταν αυτό δεν συμβαίνει, χρειάζεται να δώσει τον αγώνα τον καλό για να κατακτήσει την ελευθερία του.

Τα τραγούδια που θα μοιραστούμε κουβαλούν τέτοια διαχρονική δύναμη, μιλούν τόσο έντονα στην ψυχή των αγωνιζόμενων για τη λευτεριά, που οι πρόγονοι μας είναι βέβαιο ότι, αν τα γνώριζαν, θα τα τραγούδαγαν το 1821 όταν εκάμανε τον δικό τους δίκαιο αγώνα.

Από το μάουτχάουζεν και τον Αντώνη, στης αγάπης αίματα και τη Μαρίνα των βράχων και από τα δακρυσμένα μάτια στους μοιραίους και τον μικρόκοσμο.

Αυτά τα τραγούδια σας καλούμε να τραγουδήσουμε και να συγκινηθούμε παρέα, στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με μελοποιημένα τραγούδια ποιητών προγραμματίσθηκε και οργανώθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τέχνης. Είναι φορές όμως που το μεράκι δεν αρκεί όσο δυνατό κι αν είναι το όνειρο. Και τότε έρχονται οι από μηχανής θεοί, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και της αγάπης για τον πολιτισμό και φέρνουν υπέροχες πραγματοποιήσεις ονείρων.

Αυτούς τους φίλους που μας στήριξαν και μας γέμισαν αισιοδοξία θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε. Και πρώτα – πρώτα την Έλλη Φρεγγίδου γιατί μας πίστεψε πολύ και την πίστη της την έκανε πράξη. Έβαλε πλάτη όπου χρειάστηκε. Τον βουλευτή Γιώργο Φραγγίδη που επίσης ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες μας και στάθηκε αρωγός μας.

Τους ευγενικούς χορηγούς μας, την εταιρία “ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε”, την “EURIMAC A.E”, το ΚΕΚ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, το ΚΔΑΠ ΝΕΦΕΛΗ, τον Αστέρη Τριανταφύλλου με τα υπέροχα T-shirt.

Την εκδήλωση μπορείτε να αναζητήσετε και στο Ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων τρίτων της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Τιμή εισόδου 7 ευρώ. Παρακαλούμε να τηρήσετε την ώρα προσέλευσης εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των εισιτηρίων και της τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας λόγω covid 19.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Σχολιάστε