My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τραγουδώντας στην Ειδομένη!

Η πρόβλεψη ότι με την αλλαγή του καιρού, οι ροές προς την Μεθόριο της Ειδομένης θα μειωθούν, διαψεύσθηκε παταγωδώς. Η άφιξη μεταναστών-προσφύγων στην περιοχή σημειώνει τεράστια  αύξηση καθιστώντας την κατάσταση εκρηκτική και εκτός ελέγχου πλέον.

eidomeni-prosfygesΤο κεντρικό κράτος εξακολουθεί να απουσιάζει και η διαχείριση του ανθρώπινου κύματος γίνεται μόνο από την τοπική κοινωνία, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τους εθελοντές απ’ όλο το νομό και απ’ όλη τη χώρα. Ακόμη και εθελοντές απ’ το εξωτερικό καταφθάνουν για να συνδράμουν το έργο της βοήθειας των προσφύγων-μεταναστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σωρευθεί στην  Μεθόριο της Ειδομένης πλήθος που έφθασε μέχρι και τις 13.000! Πολλές δεκάδες λεωφορείων σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων “πνίγοντας” κυριολεκτικά την Ειδομένη. Οι γεωργικές εργασίες είναι Γολγοθάς και σημειώνονται πολλά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε οχήματα, κατά την προσπάθεια των γεωργικών μηχανημάτων να περάσουν το «τείχος» των λεωφορείων και να φθάσουν στα χωράφια. Τα χωράφια-πολλά ήδη σπαρμένα- έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες πρόσφυγες και η σπορά  καταστρέφεται με άμεσα κίνδυνο  την ανάφλεξη επεισοδίων μεταξύ κατοίκων και προσφύγων.

Υστερα από ενημέρωση και πρόσκληση της τοπικής Αυτοδιοικητικής Αρχής, την περιοχή επισκέφθηκε η Εισαγγελέας  Κιλκίς για αυτοψία. Δόθηκαν  οι απαραίτητες εντολές για πληρέστερη  αστυνόμευση, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται. Από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος  της Ειδομένης Ξανθ. Σουπλή έγιναν ενέργειες ώστε κάποια λεωφορεία να σταθμεύουν σε άλλα τρία σημεία στην περιοχή Ευζώνων-Εθνικής Οδού προκειμένου  να αποσυμφορηθεί η περιοχή της Ειδομένης. Η πρόταση όμως δεν βρήκε ανταπόκριση κι έτσι  το «έμφραγμα» γίνεται εντονότερο.

eidomeni-pontioi(1)Συναυλία ανάσα

Το μόνο «αντίδοτο» στην πραγματική κόλαση που ζουν κάτοικοι  και πρόσφυγες  ήταν μια αυτοσχέδια-αυθόρμητη συναυλία  που πραγματοποιήθηκε  στο χώρο.

Συμμετείχαν  Σύροι  καλλιτέχνες τους οποίους συνέδραμε ο Τάσος  Ευτυχιάδης, πόντιος καλλιτέχνης απ’ την Αξιούπολη με την κομπανία του.

Οι πρόσφυγες συγκινήθηκαν, έκλαψαν και χόρεψαν. Ηταν μια μικρή ανάσα που αν μή  τι άλλο είχε τεράστια δημοσιότητα από ΜΜΕ και SOSIAL MEDIA σε όλο τον κόσμο.

Κάπως έτσι κρύβεται το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής τους οποίους «εκπροσωπεί» μόνο το όνομα του μικρού χωριού τους: ΕΙΔΟΜΕΝΗ ή IDOMENI στα διεθνή ΜΜΕ και τους διεθνείς χάρτες.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε