My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το “χου ις χου” της νέας κυβέρνησης

Με το «γαλάζιο» χρώμα να επικαλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της, συντριπτικά ανδροκρατούμενη και όχι τόσο ολιγομελής όπως διαφημίστηκε, είναι η νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρώην δημοσιογράφο Σίμο Κεδίκογλου.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) υπό τον Α. Σαμαρά αριθμεί 39 μέλη, εκ των οποίων οι 17 είναι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ οι 22 είναι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί. Μόνο δύο γυναίκες (Ολγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Σκοπούλη) έχουν αναλάβει χαρτοφυλάκιο.

Σχετικά με την εκπροσώπηση των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση -και εξαιρούμενου του υπουργού Οικονομικών Β. Ράπανου, ο οποίος θεωρείται επιλογή και των τριών κομμάτων- η ΝΔ κυριαρχεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς αριθμεί -είτε με στελέχη της είτε με εξωκοινοβουλευτικές προτάσεις της- 29 μέλη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους Θ. Τσαυτάρη και Ευ. Λιβιεράτο, και άλλους τρεις υφυπουργούς, τους Δ. Ελευσινιώτη, Δ. Κούρκουλα και τον Γ. Βερνίκο, ενώ η ΔΗΜΑΡ τοποθέτησε στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους Α. Μανιτάκη και Α. Ρουπακιώτη, και δύο υφυπουργούς, τη Φ. Σκοπούλη και τον Θ. Παπαθεοδώρου.

Η νέα κυβέρνηση έχει πάντως και έντονο εξωκοινοβουλευτικό χρώμα, αφού 15 μέλη της δεν είναι βουλευτές, ενώ αν εξαιρέσει κανείς τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς, 11 από τα 39 μέλη της δεν έχουν πάρει στο παρελθόν χαρτοφυλάκιο. Πέντε υπουργεία ελέγχει εξ ολοκλήρου η ΝΔ, άλλα πέντε υπουργεία έχουν στελέχη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τέσσερα υπουργεία από τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ.

Το υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον Β. Ράπανο έχει αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό από τη ΝΔ, ενώ, όπως ήταν φυσικό, ο υπουργός Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι συνεργάτες του Α. Σαμαρά. Η πρόταση της ΝΔ για πρόεδρο της Βουλής είναι ο Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο της κυβέρνησης είναι ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας και διαπρεπής οικονομολόγος Β. Ράπανος.

Πηγή: Ethnos.gr 

Σχολιάστε