My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στον “Καιάδα”;

Αν το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς προορίζεται για τον «Καιάδα» αναρωτιέται το ΔΣ της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς μετά τη μη έγκριση του προϋπολογισμού του απ` το Δημοτικό Συμβούλιο.

afisa-kouklotheatro-kilkis2Τονίζοντας ότι “το Φεστιβάλ σήμαινε πολλά για τον τόπο μας και η βιωσιμότητά του είναι επιβεβλημένη”, το ΔΣ της Εταιρίας εκφράζει με ανακοίνωσή του, την ελπίδα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του θα επανεξετάσει το θέμα της συνέχισης του θεσμού του Φεστιβάλ “με περίσκεψη και ευαισθησία”.

Η ανακοίνωση:

“Με λύπη μας διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, της 22ας Μαρτίου 2016 , η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, επειδή θεωρήθηκε αρκετά υψηλός. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ένας πετυχημένος θεσμός που ανέδειξε πολιτιστικά το Νομό μας κινδυνεύει να αφανιστεί στον «Καιάδα».

Αναρωτηθήκαμε όμως πόσο πολύτιμη ήταν η προσφορά αυτού του θεσμού για τους Κιλκισιώτες, αλλά και όλους τους θιασώτες του Κουκλοθέατρου ολ’ αυτά τα χρόνια από τον καιρό της γέννησής του, το 1999, μέχρι και σήμερα; Χάρη στο Διεθνές αυτό Φεστιβάλ η μικρή μας πόλη προβλήθηκε στον ελλαδικό και το διεθνή χώρο.

Πολλαπλά ήταν τα οφέλη του θεσμού ολ’ αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα πολλά ήταν τα κέρδη που αποκόμισαν οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι θεατές. Το Κουκλοθέατρο τους συντρόφευσε, τους γέννησε όμορφα συναισθήματα, απογείωσε τη φαντασία τους, μάγεψε την ψυχή τους, έδωσε χρώμα στην καθημερινότητά τους. Οι εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στα σεμινάρια που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, καλλιέργησαν  και εξέλιξαν τις δεξιότητές τους και βοήθησαν ώστε το Σχολείο ν’ ανοιχτεί στην κοινωνία. Δόθηκε η δυνατότητα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου να ενεργοποιηθούν συμμετέχοντας σε δρώμενα, να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες μέσω των ομάδων τους. Η πόλη του Κιλκίς απέκτησε ζωντάνια, αυξήθηκε η επισκεψιμότητά της, τονώθηκε η τοπική οικονομία.

Το Φεστιβάλ σήμαινε πολλά για τον τόπο μας και η βιωσιμότητά του είναι επιβεβλημένη. Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας ταλανίζεται από πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, ο Πολιτισμός είναι αναγκαία, λυτρωτική, διέξοδος.

Ευελπιστούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του θα επανεξετάσει το θέμα της συνέχισης του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας με περίσκεψη και ευαισθησία, εξετάζοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν για τον τόπο μας από μια ενδεχόμενη αρνητική απόφαση.”

 

Σχολιάστε