My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Το υπουργείο για ΙΚΑ Αξιούπολης

ika-kilkisΗ αναστολή λειτουργίας  του υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ  Αξιούπολης και η μεταφορά των υπηρεσιών του στο Κιλκίς, γίνεται επειδή οι δυο πόλεις απέχουν 35 χιλιόμετρα και συνδέονται με πέντε δρομολόγια του ΚΤΕΛ ημερησίως!

Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε αναφορά που κατέθεσε πριν από έναν περίπου μήνα η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναδεικνύοντας εκ νέου το αίτημα της Παιονίας για τη μη αναστολή της  λειτουργίας  του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ  Αξιούπολης.

όπως τονίζει η βουλευτής, η μεταφορά όλων των υπηρεσιών του εν λόγω υποκαταστήματος στο Κιλκίς θα είχε ως αποτέλεσμα 30.000 και πλέον  ασφαλισμένοι από 51 οικισμούς του δήμου Παιονίας να εξαναγκάζονται σε άσκοπες και δαπανηρές μετακινήσεις  προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

agathopoulou-540x355Στην αναφορά της, η κ. Αγαθοπούλου επεσήμανε ως προτεινόμενη λύση τη θέση της δημοτικής Αρχής, δηλαδή της μεταστέγασης του καταστήματος σε δημοτικό κτήριο, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του ΙΚΑ, ενώ ταυτόχρονα θα συνέχιζε η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής.

Στην απάντησή του το Υπουργείο ανέφερε επίσης ότι «αποφασίστηκε παράλληλα με την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος, η σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αξιούπολη», οι  αρμοδιότητες του οποίου «εκτείνονται σε όλους σχεδόν τους τομείς δραστηριότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Στη σχετική δήλωσή της, η βουλευτής του νομού μας τονίζει:

“Το ερώτημα παραμένει: γιατί όλη αυτή η προχειρότητα και αναστάτωση; Γιατί μετακινήσεις εργαζομένων και περικοπές θέσεων, τη στιγμή που οι ανάγκες ήταν και είναι δεδομένες; Γιατί η διάλυση μας παρουσιάζεται σαν νοικοκύρεμα;

Η απάντηση είναι μία: αδιαφορία για το καλό των πολλών, ανικανότητα και υποταγή τους στις μερκελικές επιταγές της λιτότητας. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!”

 

Σχολιάστε