My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΤΡΟΜΠΟΝΙ θ` ακουστει και στο Κιλκις

Το Σάββατο 24  Μαρτίου θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, σε δυο παραστάσεις (18.30 & 21.00), το νεοκλασικό έργο του Μάριου Ποντίκα “ΤΟ ΤΡΟΜΠΟΝΙ”, απ` το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του  Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το έργο θ` ανέβει σε σκηνοθεσία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, ενώ πρωταγωνιστές θα είναι οι: Τάσος Πεζιρκιανίδης (Πελοπίδας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ευτυχία), Βασίλης Σπυρόπουλος (1ος  Άνδρας), Δημήτρης Κολοβός (2ος Άνδρας), Τάσος Πεζιρκιανίδης (30ς Άνδρας). Η τιμή εισόδου θα είναι 10 ευρώ η γενική είσοδος και 8 ευρώ τα ομαδικά εισιτήρια.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Πελοπίδας, «το καλύτερο τρομπόνι» μιας επαρχιακής μπάντας, η Ευτυχία που ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή στην πρωτεύουσα, δυο άντρες «λάτρεις» της μουσικής και του γέλιου και ένας μέντιουμ μελλοντολόγος, «στροβιλίζονται» στους ρυθμούς μιας μπάντας που παίζει χωρίς διαλείμματα.

To “Τρομπόνι” -έργο σταθμός- επίκαιρο όσο ποτέ, φανερώνει με εύστοχο και κωμικοτραγικό τρόπο μια αποκαλυπτική ψυχογραφία του νεοέλληνα σε κρίσιμες κοινωνικά στιγμές.

Σημείωμα του συγγραφέα Μάριου Ποντίκα:

«Μη φοβάστε… Μπήκε νόμος εδώ μέσα, μπήκε τάξη»

Είναι οι τελευταίες φράσεις του έργου και τις εκστομίζει εκπρόσωπος της αστυνομικής εξουσίας. Αξίζει να αναφέρω ότι το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από το Θεατρικό Εργαστήρι της Τέχνης. Το πολίτευμα τότε, συγκεκριμένα το 1973, ονομαζόταν δικτατορία. Σήμερα βέβαια, που το έργο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, το πολίτευμα ονομάζεται δημοκρατία.

Σημείωμα του προέδρου του Κ.Θ.Β.Ε., Θωμά Τρικούκη:

Το  δεν είναι θέατρο μόνον της Θεσσαλονίκης, είναι – όπως λέει και ο τίτλος του – Θέατρο ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Δίνοντας λοιπόν υπόσταση σ’ αυτήν την ιδιότητα του  το Κλιμάκιο Περιοδειών του Θεάτρου ξεκινά και φέτος από το Άργος Ορεστικό του Νομού Καστοριάς για να συνεχίσει την περιοδεία ανατολικά, διασχίζοντας τη Βόρειο Ελλάδα.

Φέτος ανεβάζουμε βρίσκοντας θερμή υποδοχή από το κοινό το “Τρομπόνι” του Μάριου Ποντίκα, που γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στα χρόνια της δικτατορίας. Εμμένουμε έτσι και σε μια άλλη αποστολή που έχει το Κ.Θ.Β.Ε., σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο: Να δώσει προτεραιότητα στο νεοελληνικό θέατρο.” 

Σχολιάστε