My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το τελευταίο αντίο στον Περικλή

Με πάνδημη συμμετοχή στο τελευταίο ταξίδι του αγαπητού σε όλους Περικλή Κολότσιου τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία για τον εκλιπόντα αντιπεριφερειάρχη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουλίου, στον καθεδρικό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

kideia-kolotsiouΑπό το πρωί πλήθος Κιλκισιωτών, απλοί πολίτες και τοπικοί παράγοντες προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του και να τον αποχαιρετήσουν. Ανάμεσα τους, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, οι δήμαρχοι Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρώην βουλευτής Κ. Κιλτίδης, αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαίδης και Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας κ.α.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Τάσος Αμανατίδη, με τα ακόλουθα λόγια που ράγισαν καρδιές:

“Η κοινωνία της πόλης και όλης της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς πενθεί γιατί χάνει έναν άξιο άνθρωπο. Πενθεί γιατί αποχαιρετά ένα προβεβλημένο μέλος της. Συντετριμμένη αποχαιρετά τον προστάτη η οικογένειά του. Τον αποχαιρετούν οι συνάδελφοι ιατροί και οι παλιοί και νέοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, το οποίο υπηρέτησε ευόρκως με πίστη και αυταπάρνηση επί 35 χρόνια.

Τον αποχαιρετά ο Δήμος του Κιλκίς, που τον υπηρέτησε από τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου με ήθος και συνέπεια. Τον αποχαιρετά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στης οποίας την Αντιπεριφέρεια ο λαός του Κιλκίς τον εγκατέστησε μετά πολλών επαίνων. Αλλά θρηνεί και η επαρχία Βοΐου – Κοζάνης της οποίας η ιερή γενέθλιος γη του ιστορικού Τσοτυλίου, με το οποίο διατηρούσε ακατάλυτους δεσμούς, θα τον υποδεχθεί στα σπλάχνα της.

Όλοι μας έχουμε χαραγμένη στην καρδιά μας μαζί με τη μορφή του, τον ήπιο χαρακτήρα του, την ευγένεια, την ευθύτητα του λόγου του, την ειλικρίνεια και την αστείρευτη διάθεση για εξυπηρέτηση του κάθε ανθρώπου, απ’ όλα τα μετερίζια που πέρασε: Νοσοκομείο, Νομαρχία, Δήμο Κιλκίς, Αντιπεριφέρεια. Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι από την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Ως ιατρός και ως αιρετός εκπρόσωπος στις διάφορες βαθμίδες της αυτοδιοίκησης.

Αγαπητέ Περικλή, το μεγάλο ταξίδι, που όλοι μοιραία θα ακολουθήσουμε κάποτε, νομίζω ότι το κάνεις σχετικά νωρίς. Θα μπορούσες να προσφέρεις ακόμα πολλά με την εμπειρία, τη φιλοτιμία και την εργατικότητα, που σε διέκριναν και εκτιμήθηκαν. Εκλεγόσουν πρώτος, γιατί οι Κιλκισιώτες αναγνώριζαν στο πρόσωπό σου τον άξιο εκπρόσωπο. Ήξεραν, ότι θα βρουν, παρ’ όλες τις δύσκολες συγκυρίες, κατανόηση στα προβλήματά τους.

Φίλε Περικλή Ήταν φανερό, ότι αγάπησες το Κιλκίς, όπου ανάλωσες τα 40 από τα κοντά 70 χρόνια σου, αλλά και αγαπήθηκες από τους Κιλκισιώτες, γιατί ήσουν αυτός που ήσουν, ευθύς, αληθινός, ειλικρινής, και απλός. Έτσι σε γνώρισε ο κόσμος.

Είναι αλήθεια ότι ο θάνατος είναι σκληρός. Σε σένα στάθηκε σκληρότερος. Και ας είχες στη ζωή μια πορεία καθαρή και έντιμη. Είχες και γενναιότητα που εξέπληξε. Μου είπες μπροστά στους έμπιστους συνεργάτες σου περιφερειακούς συμβούλους Βεργίδη, Θωμαΐδη και Γιαννόπουλου, στο γραφείο του πρώτου, όταν, σαν σε περίπατο, μας ανήγγειλες την συνταρακτική ιατρική διάγνωση. Με αφοπλιστικό αλλά και μαζοχιστικό χαμόγελο με πρόσταξες, σαν σε αυτομαστίγωση: … Θα με βγάλεις τον επικήδειο… Αποσβολώθηκα! Τι είναι αυτά που λες, πήγα να σου πω… Για να συνεχίσεις απτόητος, μπροστά στους εμβρόντητους συνεργάτες και φίλους: …Μπορεί ν’ αρχίσεις να γράφεις, αλλά ο λόγος σου θα μείνει … μισός, γιατί δε θα πεθάνω…

Αλλά, ιατρέ Περικλή, στον αγώνα με τον θάνατο κανείς δεν βγαίνει νικητής… Το βλέπουμε και με τον ανίκητο Διγενή στα μαρμαρένια αλώνια… Γιατί, όπου χτυπάει ο Χάροντας… Μερικοί όμως, όπως εσύ, βγαίνουν νικητές στον αγώνα της ζωής. Γι’ αυτό και σε συνοδεύουν σήμερα οι ευχές και η εκτίμηση όλων των Κιλκισιωτών.

Εμείς δε, βρισκόμαστε εδώ να συλλυπηθούμε την άξια γυναίκα σου Σοφία και την μονάκριβη θυγατέρα σου Χρύσα, που σε χάρισε μια χαριτωμένη εγγονή. Είμαστε εδώ για να υποσχεθούμε ότι η μνήμη σου θα είναι παντοτινή. Να ομολογήσουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Αντιπεριφέρεια θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες σου. Εγώ δε να πω, ότι χάνω καλό φίλο, συνεργάτη και συνάδελφο. Έναν φίλο, που ήξερε να τιμά, να σέβεται, να αφιερώνεται και να αγωνίζεται για τον κάθε άνθρωπο.

Φίλε Περικλή… Στον παράδεισο που σε αναμένει, φρόντισε να βρούμε, όταν θα σε ακολουθήσουμε, ένα τραπέζι στρωμένο με όλου του κόσμου τα αγαθά, με τα οποία μόνον εσύ ξέρεις να περιποιείσαι τους φίλους σου, όπως γενναιόφρονα και σημαδιακά έπραξες προ ολίγων μηνών, με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση, που παρέθεσες κατά την διάρκεια του υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και δικής σου πρωτοβουλίας, επίκαιρου επιστημονικού ιατρικού συνεδρίου στο Κιλκίς, με θέμα την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της επάρατης αρρώστιας.

Μαζί με τα συλλυπητήρια στην αγαπητή Σοφία, την κόρη Χρύσα, την μάνα και αδελφή, σε αποχαιρετούμε αντιπεριφερειάρχη, ιατρέ Περικλή Κολότσιο, ευχόμενοι να είναι ελαφρύ το χώμα του Τσοτυλίου, που θα σε σκεπάσει”. 

Αιωνία σου η μνήμη.”

Φωτό: arxon.gr

Σχολιάστε