My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Το συλλαλητήριο ΠΑΜΕ σε Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 22 Ιούλη, από εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, νεολαίους, συνταξιούχους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, κινητοποίηση ενάντια στη δεύτερη δέσμη αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

pame-kilkis1Στην έναρξη της κινητοποίησης στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς διαβάστηκε ανακοίνωση εκ μέρους της ΠΑΣΥ, από την Ειρήνη Χατζή οποία κάλεσε τους φτωχούς αγρότες «να μην ξεγελαστούν, να μην υποκύψουν, στα τρομοκρατικά διλήμματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή δραχμή. Είναι κάλπικα διλήμματα που σκοπό έχουν να εγκλωβίσουν την ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, μέσα στην ΕΕ και με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων οι μικρομεσαίοι αγρότες θα συνεχίζουν να εξαθλιώνονται και να ξεκληρίζονται».

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, διάβασε ο Κώστας Τσαουσίδης ο οποίος εκτός των άλλων ανέφερε: «Δε γνωρίζουμε αν όλος αυτός ο ορυμαγδός νέων μέτρων θα σώσει τελικά την οικονομία της χώρας, το ότι θα χρεοκοπήσει τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι το μόνο σίγουρο. Και μπορεί κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν τη δουλειά τους, με βάση τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, το ζήτημα όμως είναι τι κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα για να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα».

pame-kilkis2Ακόμα χαιρετισμό από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς απηύθυνε η Φωτεινή Ιντζίδου η οποία σημείωσε: «Αποτελεί θράσος να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι είναι “προοδευτικό” να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις εισφορές Υγείας, περικόπτοντας μόνο από τις συντάξεις 860 εκατ. ευρώ το χρόνο. Είναι πρόκληση να παρουσιάζει ως ”προοδευτικό” μέτρο το ότι οι μητέρες με ανήλικα θα παίρνουν σύνταξη στα 67! Προοδευτικό είναι να επανέλθει η πενταετής διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, 55 χρόνια και 50 χρόνια αντίστοιχα για όσους και όσες εργάζονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε στο πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

Στο κλείσιμο της κινητοποίησης από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ τονίστηκε:

«Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!

Καλούμε τους εργαζομένους να σχεδιάσουν την απάντηση τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς.

Σηκώνουμε κεφάλι και δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντα μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του ταξικού κινήματος.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει».

Δελτίο τύπου από ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς

Σχολιάστε