My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Το πόρισμα δεν αφορά ότι έθεσα”

“Το πόρισμα δεν αφορά τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που έθεσα για την επίμαχη περίοδο”, υπογραμμίζει ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής, Κώστας Κιλτίδης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Διαφάνειας.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι τα ζητήματα υγειονομικής ποιότητας που έθιξε, μόνον μια ειδική Υγειονομική Επιτροπή ελέγχου ποιότητας υγείας ή δικαστική αρχή μπορεί να τεκμηριώσει.

Η δήλωση του Κ. Κιλτίδη έχει ως εξής:

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε και έλαβε πόρισμα από την αρχή διαφάνειας, που αποτυπώνει μία διοικητική πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν προφανώς την κρατούσα κατάσταση και την πρωτόγνωρη πανδημία.

Έλαβα γνώση από ότι είδε το φως της δημοσιότητας. Δηλώνω όμως εξαρχής με λίγα λόγια, καθαρά  και κατανοητά, ότι δεν αφορά τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά μου. Στην ανάρτησή μου και στην μετέπειτα τοποθέτηση μου, που με αγωνία και πίκρα κατέθεσα, ακροθιγώς θίγονται ζητήματα Υγειονομικής ποιότητας και επιπτώσεων αυτών στους πολίτες. Μόνον μια ειδική Υγειονομική Επιτροπή ελέγχου ποιότητας υγείας (π.χ. Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας – ΟΔΙΠΥ) ή δικαστική αρχή μπορεί να τεκμηριώσει, που απεύχομαι.

Στις παρεμβάσεις μου θίγονται και προκύπτουν ζητήματα:

  1. Επιδημιολογικής δεοντολογίας στην αξιοποίηση του υγειονομικού δυναμικού, όταν είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός είναι δυνητικά θανατηφόρος σε ηλικιωμένους και υπέρβαρους.

  2. Η υγειονομική εφαρμογή πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ σε κλινικές covid-19, αλλά ιδίως σε κλινικές μη covid-19, όπως και η ενδονοσοκομειακή διασπορά.

  3. Επιδημιολογική δεοντολογία και τήρηση κανόνων στην χωροθέτηση με απόλυτη προστασία χώρων νοσηλείας covid 19.

  4. Προμήθεια συσκευών υψηλής ροής ( πόσο μάλλον σε ένα νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ και ΜΑΦ ), με υποστήριξη από δίκτυο παροχής οξυγόνου, που να ανταποκρίνεται.

  5. Εκπαίδευση των υγειονομικών, ιδίως των μη εχόντων επιστημονική συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο της πανδημίας.

Επίσης αποτυπώνεται η δοκιμασία και η αυτοθυσία των εργαζομένων, ιδίως των ιατρών και των νοσηλευτών.

Σιώπησα στην αρχή, έβγαλα αυτή την κραυγή αγωνίας και πίκρας για αφύπνιση και εγρήγορση έστω και αργά. Σιώπησα και πάλι επί πέντε μήνες χωρίς να γνωστοποιήσω καμία διαπίστωση ή ένστασή μου. Η Διοίκηση του νοσοκομείου, από τον Φεβρουάριο του 2021 κινείται στην σωστή κατεύθυνση για όλα τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που κατέθεσα. Δεν αντιδικώ,  παρεμβαίνω κατά το καθήκον μου ως υγειονομικός με γνώση επί του θέματος, αλλά κυρίως ως πολιτικός με θεσμική ιδιότητα για τους πολίτες του νομού μας επί σειρά ετών. Το 9μηνο Μάιος 2020- Ιανουάριος 2021 μας πλήγωσε με τραγικές εμπειρίες. Ειλικρινά δεν επιθυμώ να επεκταθώ εκτός και αν προκληθώ. Το νοσοκομείο και ο Νόμος μας σημάδεψαν τη ζωή μου. Αρνούμαι να αλλάξω, αρνούμαι να ακυρώσω τον εαυτό μου και να προδώσω όπως τα υπηρέτησα με αλλοτρίωση του εαυτού μου. Ας λειτουργήσουν επιτέλους οι όποιοι πολιτικοί του Νομού μας θεσμικά. Ας υπηρετήσουμε με θάρρος και ειλικρίνεια την ανόρθωση του Νοσοκομείου, που τα τελευταία 10 χρόνια οπισθοδρομεί δραματικά, με ανάδειξη των προβλημάτων και με διάλογο εποικοδομητικό. Σ’ αυτήν την προσπάθεια και αν χρειαστεί αγώνας δηλώνω παρών

Σχολιάστε