My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη ΔΗΣΥ

Με θέμα την επίσκεψη κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό Κιλκίς, απ` τη ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

idomeni-disyΤο Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον Θεοχαρόπουλο Θανάση (πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς-Βουλευτής Επικρατείας) ,Τζελέπη Μιχάλη(ΠΑ.ΣΟ.Κ Βουλευτής Σερρών), Αρβανιτίδη Γιώργο (ΠΑ.ΣΟ.Κ βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης) , τον γραμματέα της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Παπουλίδη Σταμάτη, το μέλος της Κ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Φραγγίδη Γεώργιο , τα μέλη της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Ανθρακίδη Αιμ.Θεμιστοκλή , Αλατζόγλου Αθανάσιο, το γραμματέα της Ν.Ε Δημοκρατικής Αριστερας Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης,τα μέλη της Κ.Ε Δημοκρατικής  Αριστεράς Σπίγκο Χρήστο, Θεοφανίδη Σπύρο και το μέλος της Ν.Ε Δημοκρατικής Αριστεράς Κυριακού Γρηγόρη επισκέφθηκαν το Νομό Κιλκίς.

Οι τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκαν ήταν οι εξής:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ (ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ), ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ .

Στο Δημαρχείο Παιονίας τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γκουντενούδης Χρήστος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μεμετζής Κωνσταντίνος . Στη συζήτηση που διεξήχθη ο Δήμαρχος ενημέρωσε πλήρως για το ποιά είναι η κατάσταση που υπάρχει έως σήμερα τόσο στη Νέα Καβάλα όσο και το ποια διάσταση έχει πάρει πλέον ο καταυλισμός της Ειδομένης .

Ο Δήμαρχος αφού εξήρε την προσπάθεια των ακούραστων εθελοντών  και επιπλέον την κατανόηση κατοίκων της περιοχής. Επισήμανε ότι οι δυνάμεις του Δήμου δεν θα μπορούν να είναι αρκετές αν συνεχίζει να αυξάνει η ροή των προσφύγων. Ζήτησε από τους αρμοδίους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την αποσυμφόρηση  του πληθυσμού των προσφύγων ώστε να είναι  διαχειρίσιμο το πρόβλημα.

paionia-disyΌπως αναφορικά είπε «να μεταφερθούν αναλογικά οι πρόσφυγες και σε υπόλοιπες  περιοχές της χώρας»

Ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο που να δίνει λύσεις και κατεύθυνσης. Η προτροπή του και η προσπάθεια που καταβάλει ως Δήμος γίνεται μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου μεριμνώντας επιπλέον στην συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο συνοδεία του Δημάρχου μετέβη στη Νέα Καβάλα όπου ενημερώθηκε αρμόδιο Ταξίαρχο και περιηγήθηκε στο κέντρο μετεγκατάστασης, όπου πραγματικά η παρουσία του Στρατού είναι εγγύηση  για την φιλοξενία αυτών των χιλιάδων ανθρώπων ενώ παράλληλα με την δράση του είναι ασφάλεια για την περιοχή .

Μετέπειτα το κλιμάκιο μετακινήθηκε στη περιοχή της Ειδομένης όπου πραγματικά βρέθηκαν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν,  εικόνες έξω από κάθε όριο με την παντελή απουσία στοιχειωδών δομών  της Πολιτείας. Κατά την περιήγηση εντός του καταυλισμού συναντήθηκαν με τον  Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ. Δημήτριο όπου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια βοήθειας από πλευράς της εκκλησίας και ταυτόχρονα όλων των πολιτών της περιοχής.

Επίσης συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με εθελοντές, με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, εκπροσώπους ΜΚΟ.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του τύπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι

 «Εδώ είμαστε στα σύνορα και ο κόσμος θέλει να φύγει, ψάχνει για ένα καλύτερο αύριο, και εδώ θα πρέπει να δώσει απάντηση η Ευρώπη σε αυτό το ζήτημα συνολικά. Δεν μπορεί να αφήσει χιλιάδες πρόσφυγες αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατάσταση. Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή».

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΕΡΣΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΕΡΣΟΥ

Στο πρώην Δημαρχείο Χέρσου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς Σισμανίδης Δημήτριος με τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Κοτανίδη Φίλιππα  παρουσία του επιτροπής κατοίκων που παρέδωσαν κατά την συνάντηση υπόμνημα με θέματα που απασχολούν το χωριό σε σχέση με το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

disy-xersoΟ Δήμαρχος ανέλυσε το χρονικό μέχρι την απόφαση για τον συγκεκριμένο χώρο .Όπως επισήμανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε ρωτήθηκε και δε συμμετείχε στο σχεδιασμό με προτάσεις που θα μπορούσαν να εισφέρουν στην καλύτερη διαχείριση της χωροθέτησης των κέντρων. Αναφερόμενος στο σήμερα θέτει ως προαπαιτούμενο την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και τη διασφάλιση της προστασίας και της περιουσίας των πολιτών. Κλείνοντας την τοποθέτηση του ζήτησε να συνδράμουν όλοι ώστε να επιμεριστεί αναλόγως ο αριθμός μεταναστών σε όλους τους δήμους της Χώρας .

Με συνοδεία του Δημάρχου το κλιμάκιο μετακινήθηκε στο κέντρο μετεγκατάστασης στο Χέρσο όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Συνταγματάρχη για την μέχρι τώρα προσπάθειες του Στρατού  και την βοήθεια που προσφέρουν οι κάτοικοι του Χέρσου όπως και οι εθελοντικές ομάδες ώστε να παραμένει εύρυθμη η λειτουργία του Κέντρου.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του τύπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε οτι

«Είναι ντροπή για ό,τι έχουμε ονειρευτεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση και βέβαια και για την Ελλάδα. Οι αξίες του ανθρωπισμού, πάνω στις οποίες δομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη στιγμή τίθενται σε δοκιμασία. Τρίζουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είναι ντροπή να συζητούμε για ώρες στα σαλόνια για να βρεθεί λύση και αυτή τη στιγμή να μην ξέρουν οι πρόσφυγες αν θα επιζήσουν την επόμενη μέρα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Στη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κιλκίς τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Τριανταφυλλίδης Βασίλειος , ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς Καλεμκερίδης Αχιλλέας και η Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Χαματίδου Αναστασία .

Το κλιμάκιο περιηγήθηκε στο εσωτερικό του Νοσοκομείο και ιδιαίτερα στη παιδιατρική Κλινική που φέρει τεράστιο βάρος μετά τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές.

Στη συνάντηση που διεξήχθη  ο Πρόεδρος μαζί με τον Γραμματέα ενημέρωσαν  για την τεράστια μείωση στο προϋπολογισμό μείον – 28% από πλευράς της 4ής ΥΠΕ που δυσχεραίνει σε αφάνταστο βαθμό την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Παράλληλα κατατέθηκε υπόμνημα που συνυπογράφουν Ε.Ν.Ι.Κ(Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς) και Σωματειο Εργαζομένων του Νοσοκομείο που κάνει πλήρη αναφορά για τα διογκωμένα προβλήματα του Νοσοκομείου που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Τόνισαν επανειλημμένος  ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς θέλει άμεση ενίσχυση στη χρηματοδότηση του όπως και επιπλέον στελέχωση λόγο των εκτάκτων αναγκών των αυξανόμενων  προσφυγικών ροών.

Από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενημέρωσε ότι από  10-3-2016 έχει κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας με θέμα την «κατάρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

παράλληλα επισήμανε για τον Διοιηκητή της 4ης ΥΠΕ σε ότι αφορά τον λανθασμένα πετσοκομμένο προϋπολογισμό.

«Αφού δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την δουλειά που του έχει ανατεθεί πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από τον Υπουργό του»

Στο Επιμελητήριο Κιλκίς το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Δ/ντη Ηλιάδη Γεώργιο όπου ενημερώθηκε για θέματα του επιμελητηρίου.

Σχολιάστε