My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΠΑΜΕ για Βοήθεια στο Σπίτι

pameΝα πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των  εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητά η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ του ΠΑΜΕ .

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:                                 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που  απεργούν στις 3 και 4 Απρίλη, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά περνάει μέσα σκληρούς, συνεχείς και μαζικούς αγώνες. Περνάει μέσα από τη σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενισχύουν με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους, που εμπορευματοποιούν το χώρο της υγείας και της πρόνοιας, που χτυπούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες των δημόσιων δομών,  ενώ χρηματοδοτούν αντίστοιχα ιδιωτικά προγράμματα  (ΜΚΟ, Γραμμή Ζωής κλπ). 

Προωθούν την αντικατάσταση δημόσιων κοινωνικών δομών με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και την αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων για τη χρηματοδότησή τους. 

Προσπαθούν να μπαλώσουν με περιορισμένα προγράμματα και με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας τις μεγάλες ανάγκες κοινωνικής στήριξης, που υπάρχουν.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο κάλπικες ήταν οι υποσχέσεις στήριξης των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, από Δημάρχους και ΚΕΔΕ, αφού όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο για τη δημιουργία μόνιμων κοινωνικών δομών για τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται, αλλά συνεισέφεραν στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ και σε προγραμματικές συμβάσεις με ιδιωτικούς φορείς.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι” να πάρουν μαζικά μέρος στη 48ωρη απεργία 3 και 4 Απρίλη και στην συγκέντρωση στη Βουλή, στις 10.00 π.μ.

Καλεί τα σωματεία στους Δήμους, όλους τους εργαζόμενους σε οργανωμένο αγώνα με το ταξικό κίνημα, για να μπει φρένο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαθλιώνει το λαό και να απαιτήσουν :

  • Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.             
  • Να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.”    

Σχολιάστε