My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το μνημόσυνο για μακαριστό Απόστολο

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, τελέσθηκε στο Κιλκίς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Αποστόλου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκίσιου κ. Εμμανουήλ, καθώς ο μακαριστός Μητροπολίτης καταγόταν από τον Αλμυρό Μαγνησίας και είχαν στενούς πνευματικούς δεσμούς.

Ο αείμνηστος Απόστολος υπήρξε ένας αυθεντικός κήρυκας του Ευαγγελίου, απλός, ταπεινός και ελεήμων Ιεράρχης, που αγωνιούσε για το ποίμνιο του και ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Λειτουργία.

Την προσωπικότητά του σκιάγραφησε με γλαφυρό τρόπο στην ομιλία του ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπογραμμίζοντας την απλότητα του χαρακτήρα του με την οποία κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων, τον ζωντανό τρόπο που λειτουργούσε και κήρυττε τον θείο λόγο, την αυθεντικότητα του, τη χαρά του να μιλά συχνά για τον Χριστό της Θείας Λειτουργίας και τον ιεραποστολικό του ζήλο αφού πίστευε βαθιά στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας.

Στο ιερό μνημόσυνο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμώς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του να τιμήσουν τη μνήμη του προκατόχου του, ο οποίος διαποίμανε για 18 συναπτά έτη την ιστορική και ακριτική Μητρόπολη του Κιλκίς (1991-2009).

Ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος Λαός του Θεού από το Κιλκίς αλλά και από την Κοζάνη που προσήλθαν, μαζί με τον Ποιμενάρχη του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο, γιατί η αγνή ψυχή του μόνο εκεί, στην πραγματική του Πατρίδα, αξίως θα αναπαύεται.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα και κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, κ.α.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους μετέχοντες της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου στο νέο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη στον Ιερό Ναό με ομιλητές τους δύο προσκεκληθέντες Αρχιερείς. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης ανέπτυξε το θέμα “Η λατρευτική ζωή του Ιερέως” ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κατέθεσε απόψεις επί της εισηγήσεως από την πολυετή ιερατική και αρχιερατική του διακονία.

Δελτίο τύπου από Μητρόπολη Κιλκίς

Σχολιάστε