My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΛΕ Κιλκίς σε φεστιβάλ στη Λάρισα

Στο 3o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας σε διοργάνωση του Συλλόγου «Η Ανατολική Ρωμυλία» ν. Λάρισας, συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης, σύλλογοι από την Ελλάδα -ηπειρωτική και νησιωτική- παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές τους, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό και ξεσηκωτικό θέαμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικές ομάδες των Λυκείων Ελληνίδων Δράμας, Ηρακλείου, Κιλκίς και Νάουσας, της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου Κέρκυρας, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλάκκου Κοζάνης, του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» και του οικοδεσπότη συλλόγου «Η Ανατολική Ρωμυλία» ν. Λάρισας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από το Τμήμα Παραστάσεων. Οι χορευτές του ΛΕΚ με την αρτιότητα και δεξιοτεχνία που συνοδεύει κάθε τους εμφάνιση, έκλεψαν τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Γουμένισσας (Συρτό, Καραϊσούφ, Ολυμπία, Γκέικο, Συγκαθιστό).

Με τις ευχαριστίες για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, το ΛΕΚ δια μέσου της Προέδρου κ. Δ. Νιάκα-Πασσαλίδου προσέφερε στο Σύλλογο «Η Ανατολική Ρωμυλία» ν. Λάρισας κρασιά από τη Γουμένισσα, καθώς και τα βιβλία «Χρώματα Μνήμης» Φορεσιά & Υφαντά Ορμενίου-Φτελιάς της Κούλας Φωτιάδου, σε έκδοση του ΛΕΚ.

Η συμμετοχή σε Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, συγκαταλέγεται στους πρωταρχικούς σκοπούς του ΛΕΚ. Επιδιώκεται δε, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Συλλόγου, της γνωριμίας με άλλους τόπους, της επικοινωνίας και σύσφιξης σχέσεων με συλλόγους της παράδοσης και εν γένει της προβολής του τόπου μας.

Σχολιάστε