My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΚΚΕ για πρόσφυγες Ειδομένης

Με θέμα τα “οξυμμένα προβλήματα μεταναστών-προσφύγων στην Ειδομένη της Π.Ε. Κιλκίς”, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας τα εξής:

kif-eidomeni-8Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται στην ύπαιθρο της παραμεθόριου περιοχής της Ειδομένης στην Π.Ε. Κιλκίς, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν. Συνθήκες, που σε καμιά περίπτωση, στην ουσία τους, δεν μπορούν εξαλειφθούν ή έστω να απαλυνθούν από τις όποιες κινήσεις έκφρασης αλληλεγγύης έχουν έως τα σήμερα αναληφθεί από φορείς κλπ.

Πρόκειται για πρόσφυγες, οι οποίοι  εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο.

 Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους είναι ανύπαρκτη, όταν πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα έχει αναδείξει το ΚΚΕ και στη Βουλή με σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ (3142/30.9.2014).

Η κυβέρνηση και η ΕΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, η οποία αποτελεί χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών – μελών της σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.

 

 Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε :

  • Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου άμεσα θα υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας και άμεσων αναγκών που έχουν.
  • Να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες, να νομιμοποιούνται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.”

 

 

 

Σχολιάστε