My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το Κιλκίς διεκδικεί όμιλο Παγκοσμίου!

(Βίντεο) Το Κιλκίς δικαιούται όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χάντμπολ Παίδων, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2021. Αυτό υπογράμμισαν παράγοντες του νομού μας στο συγκεκριμένο άθλημα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Δευτέρα) συνέντευξης τύπου που δόθηκε με την ευκαιρία του φιλικού αγώνα Ελλάδας – Ρουμανίας.

Στον αγώνα, η ελληνική ομάδα Παίδων επικράτησε της αντίστοιχης ρουμανικής με 29-28, μπροστά σε 300 θεατές στο Κλειστό του Κιλκίς, στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας των δύο ομάδων.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν, το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Βιολιτζής, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Χριστόφορος Πιπερίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης και ο πρόεδρος του ΓΑΣΚ Παναγιώτης Λαπατίνας.

Αναλυτικά, τα όσα ειπώθηκαν:

Κ. Βιολιτζής: «Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια τεράστια εκδήλωση. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξης ευκαιρία ακόμα και το Κιλκίς να διεκδικήσει έναν όμιλο στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου. Είναι κάτι το οποίο θα δώσει ένα μεγάλο όφελος στην πόλη μας. Το κόστος είναι μηδαμινό σε σχέση με την ανταποδοτικότητα. Θα φέρει λοιπόν μεγάλο όφελος σε πολλούς στην πόλη μας, είτε αν το δούμε στρατηγικά, είτε σαν απλό αποτέλεσμα.

Το Κιλκίς το δικαιούται διότι καλλιεργεί το άθλημα από την δεκαετία του ‘80 και με τεράστιες επιτυχίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο προπονητής αυτής της Εθνικής ομάδας να είναι Κιλκισιώτης και να είναι από τους πρώτους που συμμετείχαν στο άθλημα. Επίσης αυτή την στιγμή συμμετέχουν στην Εθνική δύο αθλητές, που είναι από εδώ και μακάρι να γίνουν και περισσότεροι.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Κιλκίς είναι δίπλα στο άθλημα και έχει σταθεί αρωγός πέρα από οποιονδήποτε άλλο φορέα. Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σισμανίδη για την μεγάλη βοήθειά του στο άθλημα. Θα πρέπει να πούμε ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο συμφωνεί σε όλες τις πρωτοβουλίες για το χάντμπολ.

Ξαναλέω λοιπόν ότι το Κιλκίς θα πρέπει να πάρει όμιλο και να φιλοξενήσει εδώ εθνικές ομάδες. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Εμείς θα είμαστε συνεπείς. Είμαστε ένα άθλημα το οποίο δεν έχει συμφέροντα που κρύβονται. Είμαστε ένα ερασιτεχνικό άθλημα στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στην περιφέρεια να πρωταγωνιστεί.

Το Κιλκίς μπορεί να γίνει επίσημη έδρα όλων των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος. Προαπαιτούμενο όμως είναι να υπάρξει μια παρέμβαση με μικρό κόστος στο γυμναστήριο, έτσι ώστε να μετακινηθεί η κάτω εξέδρα στην απέναντι πλευρά όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς. Αυτήν την παρέμβαση έχει να κάνει ο Δήμος για να φιλοξενηθεί ο όμιλος. Το γήπεδο έτσι θα γίνει πιο λειτουργικό. Θεωρώ ότι μετά την επισκευή του παλαιού γηπέδου μπορεί να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία».

Χρ. Πιπερίδης: «Ο Δήμος Κιλκίς είναι έτοιμος και θα συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο στις υποδομές, όχι μόνο για την χειροσφαίριση αλλά και για τα άλλα αθλήματα. Αναλάβαμε όλα τα έξοδα για τις βελτιώσεις του δευτέρου κλειστού γυμναστηρίου της πόλης. Δικαιούμαστε να φιλοξενήσουμε έναν όμιλο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.»

Γ. Φαχουρίδης: «Κιλκίς και χάντμπολ είναι δύο συνδεδεμένες έννοιες. Το χάντμπολ είναι ίσως το πρώτο άθλημα στην πόλη μας. Έτσι ήταν παλιότερα έτσι είναι και τώρα. Έχει μια μεγάλη δυναμική. Ο Δήμος θα πρέπει να αγκαλιάσει την πρόταση του κου Βιολιτζή και να φιλοξενήσει έναν όμιλο του Παγκοσμίου. Οφείλει το Κιλκίς να αγκαλιάσει την προσπάθεια και το χάντμπολ να γυρίσει στις ρίζες του».

Π. Λαπατίνας: «Το Κιλκίς ανέκαθεν ήταν μια μητρόπολη του χάντμπολ και από τους πιο ιστορικούς συλλόγους ακόμη και πριν μπουν οι «μεγάλες ομάδες» στο άθλημα. Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τις Εθνικές μας ομάδες. Ως σύλλογος κάνουμε μια φιλόδοξη προσπάθεια να επαναφέρουμε τον σύλλογο στα σαλόνια της Α1.

Το Κιλκίς είναι μια πόλη με κουλτούρα στο άθλημα και θέλουμε την τοπική κοινωνία δίπλα μας. Είναι τιμή μας που ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Κιλκισιώτης ο Νίκος Γεωργιάδης και είμαστε πάντα δίπλα, όποτε χρειαστεί να φέρουμε είτε την Εθνική ανδρών, είτε οποιαδήποτε άλλη».

Δείτε στιγμιότυπα του χθεσινού αγώνα σε βίντεο του GnomiWebTV.gr

Σχολιάστε