My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς έχασε τον Β. Σεργιαννίδη

Συλλυπητήρια μηνύματα.

Με αισθήματα βαριάς θλίψης το Κιλκίς και όχι μόνο έμαθε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Βασίλη Σεργιαννίδη, σε ηλικία 79 ετών.

sergiannidisΟ άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του με αυτό που ονομάζουμε βιομηχανία στο Κιλκίς, αλλά που είχε και πλήθος άλλες κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με πλήθος χορηγιών και άλλων ευεργετικών ενεργειών για φορείς της τοπικής κοινωνίας, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, προδομένος από τη καρδιά και παλεύοντας τα τελευταία χρόνια ενάντια σε σοβαρή ασθένεια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στο Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιλκίς, μεθαύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, όπου από τις 10π.μ. η σορός του εκλιπόντος θα εκτεθεί για τον τελευταίο αποχαιρετισμό, ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει στο Σταυροχώρι, όπου κι η Βιομηχανική Περιοχή, που αποτελεί ουσιαστικά δημιούργημά του.

Παράκληση των οικείων του είναι, αντί στεφάνων στην σορό του, να κατατεθούν χρηματικά ποσά στον λογαριασμό 6222030021007 της Τραπέζης Πειραιώς, υπέρ αναγκών του Νοσοκομείου Κιλκίς.

sergiannidis1Μέγα το έργο του

Ο εκλιπών είχε ιδρύσει το 1983 την εταιρεία ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ, η οποία ήταν αυτή που ανέλαβε την ανέγερση των περισσοτέρων κτηριακών εγκαταστάσεων της νεοσύστατης τότε ΒΙΠΕ Κιλκίς, της οποίας υπήρξε ηγετική μορφή επί σειρά πολλών ετών.

Όμως ο Β. Σεργιαννίδης συνέδεσε το όνομά του και με τον Κιλκισιακό, ως πρόεδρος και χορηγός του, καθώς και με τον ΓΑΣΚ, τον οποίο ενίσχυε πολλαπλώς.

Επίσης πολυάριθμες ήταν οι χορηγίες και δωρεές του προς το Νοσοκομείο Κιλκίς, κοινωφελείς δράσεις και ευπαθείς ομάδες στη τοπική μας κοινωνία.

sergiannidis-zagorakisΟ εκλιπών έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τα χρόνια ακόμα του `70, όταν διετέλεσε γενικός γραμματέας της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ, των Κούδα, Σαράφη, Τερζανίδη, Παρίδη και των άλλων μεγάλων αστέρων της εποχής, επί προεδρίας Παντελάκη. Γι` αυτό και η θλίψη με την οποία υποδέχτηκε η παοκτσίδικη οικογένεια την είδηση του χαμού του ήταν τεράστια.

Συλλυπητήρια από Γ. Γεωργαντά

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 έκλεισε τυπικά ένα κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου μας. Μόνο τυπικά όμως αφού ο Βασίλης Σεργιαννίδης δεν θα σβήσει από τη μνήμη και την καρδιά μας.

Η επιχειρηματική του παρουσία στο νομό άλλαξε άρδην τα μέχρι τότε δεδομένα. Και για δεκαετίες η επιχειρηματική του δράση καταξίωσε την έννοια του Επιχειρείν στην τοπική κοινωνία, αλλά και Πανελλήνια.

Παράλληλη με την λαμπρή του επιχειρηματική δράση  ήταν και η παρουσία του  στα κοινά σε όλο τους το φάσμα. Μία δράση που τον έκανε ακόμη πιο προσιτό ακόμη πιο αγαπητό στην τοπική κοινωνία.

Ελαφρύ το χώμα – Αιωνία του η μνήμη

Ο Δ. Σισμανίδης

Η τοπική κοινωνία αποχαιρετά με θλίψη το Βασίλη Σεργιαννίδη, τον Πατριάρχη της Κιλκισιακής βιομηχανίας ο οποίος σηματοδότησε με τη δυναμική του παρουσία την αναπτυξιακή πορεία του νομού Κιλκίς. Ο εκλιπών υπήρξε ένας ακούραστος και μαχητικός πρωτεργάτης για την ίδρυση της Βιομηχανικής Περιοχής στο Σταυροχώρι, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με το Κιλκίς, την επενδυτική δραστηριότητα και την κοινωνική προσφορά σε κοινωφελείς σκοπούς. Υπηρέτησε το

β’ γενή τομέα ανάπτυξης μέσα από σημαντικές θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς  της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με πρόταγμα την ωφέλεια του νομού. Το κενό που αφήνει η αδόκητη απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο. Ο Βασίλης Σεργιαννίδης όμως θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας γνήσιος ευπατρίδης, ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα που ταύτισε τη ζωή του με τη ΒΙ.ΠΕ και το Κιλκίς.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Ο Χρ. Γκουντενούδης

Η εκδημία του Βασίλη Σεργιαννίδη στερεί από τον τόπο μας αλλά και από τη χώρα έναν άνθρωπο της δράσης, της καινοτομίας, της τόλμης, της ακατάπαυστης δουλειάς και της προσφοράς.  Παράλληλα στερεί από όλους μας μια διαρκή παρουσία στα καθ’ ημάς κοινά πράγματα. Τα στοιχεία αυτά που κατ’ εξοχήν χαρακτήριζαν τον Βασίλη Σεργιαννίδη, είναι αυτά που ο τόπος, η χώρα και η κοινωνία έχουν σήμερα περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Ο εκλιπών είχε «πολιτογραφηθεί» στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως Κιλκισιώτης Πολίτης. Τόσο λόγω της πολύχρονης και πολυσχιδούς επιχειρηματικής του δράσης και των θέσεων εργασίας που είχε δημιουργήσει, αλλά κυρίως λόγω της αδιάλειπτης επαφής του με την κοινωνία, τους φορείς και τους πολίτες σε όλο το νομό.

Ο Βασίλης Σεργιαννίδης αγάπησε τον τόπο μας και το απέδειξε έμπρακτα. Και ο τόπος μας όμως τον αγάπησε με αποτέλεσμα το «ισοζύγιο» να είναι δίκαιο. Αυτός ο τόπος και εμείς οι άνθρωποί του, θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Ελαφρύ το χώμα.

Ο Δήμος Παιονίας αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα, θα ενισχύσει οικονομικά το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας για αγορά φαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού.

Η Αντιπεριφέρεια

Το άγγελμα του θανάτου του Βασίλη Σεργιαννίδη προκάλεσε θλίψη και παράλληλα ένα αίσθημα αγωνίας σε όλους τους πολίτες του νομού.

Θλίψη γιατί το Κιλκίς έχασε έναν δικό του άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο μας, αλλά και αγαπήθηκε απ’ αυτόν. Αγωνία γιατί σε τέτοιες εποχές πραγματικής μάχης για τη χώρα, η παρουσία ανθρώπων σαν τον Βασίλη Σεργιαννίδη, θα ήταν πολύτιμη. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, με σχέδιο, με τόλμη. Στοιχεία που έκαναν τον Βασίλη Σεργιαννίδη ξεχωριστό και σπουδαίο. Από τέτοιους ανθρώπους μπορεί να εμπνευστεί η κοινωνία μας και, ιδιαίτερα, η νέα γενιά, προκειμένου να οπλισθεί με κουράγιο κι αισιοδοξία, ώστε να μπει και πάλι σε δρόμους δημιουργίας, οδηγώντας τη χώρα σε ασφαλή νερά.

Παράλληλα, βέβαια ο Βασίλης Σεργιαννίδης αποτελούσε και παράδειγμα μετοχής και προσφοράς σε όλο το φάσμα των κοινωνικών πραγμάτων. Φορείς διαφορετικών δράσεων, αλλά και μεμονωμένα άτομα, έχουν απολαύσει το έντονο ενδιαφέρον και την αρωγή του, πολλές φορές χωρίς καν αυτή να ζητηθεί.

Τον ευχαριστούμε και θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης, Μιχαλία Καραμισάκη, Κώστας Γιαννόπουλος

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για το θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη. Ενός ανθρώπου που έμελλε να μείνει στη μνήμη μας όχι μόνο ως αυτού που συνέβαλε καίρια στην ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ και του Επιμελητηρίου της πόλης, αλλά περισσότερο για το πολυδιάστατο κοινωνικό του έργο σε ένα πλήθος κοινωφελών σκοπών.

Άξια αναφοράς είναι η συνεχόμενη προσφορά του στο Νοσοκομείο και η ίδρυση Ιατρείου και παιδικού σταθμού στη βιομηχανική ζώνη.

Η ΝΟΔΕ

Για την απώλεια του ΙΔΡΥΤΗ της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ – Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ AEBTE εκφράζουμε ως Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Ο εκλιπών με την τεράστια προσφορά του στην ελληνική και δη την τοπική μας κοινωνία αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους νεότερους.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Το Επιμελητήριο

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επίλεκτου μέλους του και τ. Προέδρου, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Π. ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ, και αφού άκουσε τον Πρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη ο οποίος εξήρε την εμβληματική μορφή του μεταστάντος

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  • Να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία του μεταστάντος.
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο Κιλκίς.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεταστάντος στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.
  • Να κατατεθεί ποσό αντί στεφάνου στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς

Για την απώλεια του ΙΔΡΥΤΗ της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ – Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ AEBTE και πρώην Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζουμε ως Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Ο εκλιπών με την τεράστια προσφορά του στην ελληνική και δη στην τοπική μας κοινωνία άφησε ανεξίτηλη την «σφραγίδα» του ως ενός εκ των πλέον σημαντικών παραγόντων του νομού, με μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη συνολική προσφορά και αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους νεότερους.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

Ο Κιλκισιακός

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ μετά το θάνατο του τέως Προέδρου και ευεργέτη του Συλλόγου, Βασίλειου Π. Σεργιαννίδη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 5 Ιουλίου 2016 και αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο επίσημο αγώνα της ομάδος.
  4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως σήμερα 5 Ιουλίου 2016 και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τη λύπη του για το θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη, που υπήρξε ευεργέτης του φορέα μας και να ακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία αυτού.

Ο Αναστάσιος Καζαντζίδης

Για τον θάνατο του Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του ανδρός και η τεράστια προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο γεμίζει με βαθύτατη θλίψη όλο το νομό μας.

Αιωνία η μνήμη.

Σχολιάστε