My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΚΔΒΜ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης  Κιλκίς  έχει το δικό του σπίτι στο  Χριστουγεννιάτικο Χωριό, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς και  με την υποστήριξη εκπαιδευτών κι εκπαιδευομένων εθελοντών.

Παιδικά παραμύθια, εργαστήρια κατασκευών, λιχουδιές και άλλες πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν σε ένα Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Κιλκίς. Ελάτε να χορέψουμε σε εορταστικούς  ρυθμούς, να πλάσουμε λιχουδιές με τα χέρια μας, να ζωγραφίσουμε και να φτιάξουμε υπέροχα στολίδια που θα στολίσουν το δικό σας δέντρο!!

Κάθε μέρα ξεκινά και με μια διαφορετική δράση, με παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που υλοποιούνται στο ΚΔΒΜ Κιλκίς. Είναι προφανές ότι συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς ενημερώνουμε για τα προγράμματα του Κέντρου και γιορτάζουμε μαζί στο  Χριστουγεννιάτικο Σπιτικό μας, στην πλατεία Ειρήνης!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 5.30-9.00μ.μ. στο Σπιτικό μας, Εκπαιδευτής και Εκπαιδευόμενοι της Ιταλικής Γλώσσας μας μυούν στην σπιρτάδα των ιταλικών λέξεων, μας μαθαίνουν λέξεις και γεύσεις  που μας ταξιδεύουν Χριστούγεννα στην Ιταλία!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 5.30-9.00μμ, η Εκπαιδεύτρια και οι Εκπαιδευόμενοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Βρύσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Επταλόφου και Πικρολίμνης) του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου», θα χορέψουν ποντιακούς χορούς,  θα μας μαγειρέψουν και θα μας φιλέψουν με παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς τους.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 5.30-9.00μμ, στήνεται σκηνικό  Ζωγραφικής, Δημιουργικές Κατασκευές, Ζυμαροστολίδια για τους μικρούς μας φίλους με την ομάδα των Εκπαιδευόμενων του Προγράμματος «Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων»

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου στις 5.30-9.00μμ, Εκπαιδεύτρια και Εκπαιδευόμενοι του προγράμματος  Ρωσικής Γλώσσας μας καλούν να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους αλά Καντίντσκι τρώγοντας, πίνοντας και ανταλλάσσοντας ευχές στη Ρωσική γλώσσα.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στις 5.30-9.00μμ, Εκπαιδεύτρια και Εκπαιδευόμενοι του προγράμματος Τουρκικής Γλώσσας μας προσφέρουν σιροπιαστά, κουραμπιέδες λουκούμια και άλλα γλυκίσματα, και για όσους κρυώσουν  τα τσάγια της Ανατολής θα δώσουν το ζεστό κύμα απάντησής τους!!!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 5.30-9.00μμ, η Εκπαιδεύτρια και ομάδα Εκπαιδευόμενων του Προγράμματος «Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες» σας προσκαλούν στο σπίτι μας, για να σας βοηθήσουν με πρακτικές που προάγουν τη σωματική και ψυχική σας υγεία, με προβολή video, αλλά και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων.

Τέλος, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 11.00-13.30μμ η Εκπαιδεύτρια και οι Εκπαιδευόμενοι του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου», θα διαβάσουν παραμύθια για τους  μικρούς και μεγάλους φίλους μας, θα μας κεράσουν ποντιακές λιχουδιές και η χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου «Αργοναύτες» θα μας ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Εμείς και οι εθελοντές  σας περιμένουμε στο σπιτάκι του Κέντρου Δία Βίου Μάθησης να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα μας, και να διασκεδάσουμε μαζί με ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές και πολιτισμικές δράσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στις χριστουγεννιάτικες γειτονιές του κόσμου!

Σχολιάστε