My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το θολωμένο τους μυαλό

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Υπάρχει κρίση νομιμοποίησης της χώρας απέναντι στην Ευρώπη; Αν πιστέψουμε το ΠΑΣΟΚ, ναι, υπάρχει, γιατί «είτε θα υπάρξει συμφωνία, άρα μια ομολογία παραδοχής πως η κυβέρνηση είπε ωμά ψέματα προεκλογικά, είτε η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σ’ ένα οδυνηρό αδιέξοδο. Και με τη μία και με την άλλη εκδοχή έχουμε κρίση νομιμοποίησης». Πολύ σοβαρή κριτική. Τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Ελα μου ντε!

Το κόμμα λοιπόν που κυριάρχησε την περίοδο της Μεταπολίτευσης με τα κακά και τα καλά του, που άφησε τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή, που έχει μεγαλουργήσει στο άθλημα της κωλοτούμπας και σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, δηλώνει ότι, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, δεν θέτει θέμα αμφισβήτησης ούτε της Βουλής ούτε της κυβέρνησης και δεν ζητά εκλογές, παρά μόνο να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος!!! Για να μην ξεχνιόμαστε, η σχετική ρύθμιση είναι δικό του δημιούργημα (την εποχή της παντοδυναμίας του) με τη συνδρομή της Νέας Δημοκρατίας.

Αναρωτιέται κανείς: Είναι η κατάργηση του μπόνους η λύση που χρειάζεται η χώρα; Οχι φυσικά. Αν όντως η κατάσταση είναι πολύ ζόρικη -και πράγματι είναι-, αν υπάρχει κρίση νομιμοποίησης, τότε το αίτημα από την πλευρά αυτών που θέτουν τέτοιο ζήτημα πρέπει να είναι ένα: παραίτηση της κυβέρνησης, διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών.

Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά εκτροπή. Είναι εκτροπή, για παράδειγμα, να προκύψει με τις γνωστές παρασκηνιακές μεθοδεύσεις άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Η ιδέα αυτή δεν υπάρχει στην ανάλυση του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο συνάγεται αβίαστα από τα συμφραζόμενα.

Κάτι ανάλογο εισηγούνται το Ποτάμι, ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και οι εταίροι μας. Για να μην κοροϊδευόμαστε, αυτό που πραγματικά επιθυμούν (αλλά δεν το ομολογούν) όσοι υποστηρίζουν τα παραπάνω είναι το εξής: να έρθει στη Βουλή μια συμφωνία ταπεινωτική, να την ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. και στη συνέχεια, αυτοί που πίεζαν φορτικά την κυβέρνηση να υπογράψει ό,τι να ’ναι και μάνι μάνι για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, να βγουν στα κεραμίδια κατηγορώντας τον Τσίπρα για υποχώρηση, διγλωσσία, αθέτηση υποσχέσεων, ενώ οι δανειστές μας θα πανηγυρίζουν επειδή θα έχει ξεφτιλιστεί ο ατίθασος και ανάγωγος συνομιλητής τους που νόμιζε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ταυτοχρόνως θα πάρουν ένα σκληρό μάθημα και οι επίδοξοι μιμητές του.

ΥΓ.: Εντύπωση προκαλεί ότι τους πέντε μήνες που κρατούν οι διαπραγματεύσεις δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να κάνει μία επικριτική δήλωση για τη συμπεριφορά των θεσμών. Εχουμε καταλάβει πώς αντιλαμβάνονται το πατριωτικό καθήκον τους.

Ανάγωγα

Πού ανήκει πολιτικά ο άνθρωπος που κάνει την… εκπληκτικής διαύγειας και… εκτυφλωτικής σαφήνειας δήλωση ότι «δεν πρέπει να ζητάς πολλά από την Ελλάδα για να μην πνιγεί η ανάπτυξη, αλλά δεν γίνεται να ζητάς και πολύ λίγα»; Μην το βασανίζετε. Σοσιαλδημοκράτης είναι, Ολάντ λέγεται, πρόεδρος της Γαλλίας είναι.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε