My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Το ΔΣ Κιλκίς για τα ολιγομελή

*Και ψήφισμα και για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Νέου Αγιονερίου και του Γενικού Λυκείου Σ.Σ. Μουριών για τη λειτουργία Τμημάτων Προσανατολισμού στα σχολεία τους”.

Αυτό υπογραμμίζεται σε ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη πρόσφατη συνεδρίασή του. Ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονται και τα εξής:

“Οι μαθητές, οι αυριανοί ενεργοί πολίτες του Δήμου Κιλκίς, έχουν όνειρα και στόχους να κατακτήσουν στο χώρο της εκπαίδευσης και είναι πρόδηλο ότι η τελευταία χρονιά είναι κρίσιμη για την εκπλήρωσή τους. Η ασάφεια και η εκκρεμότητα αναφορικά με τη λειτουργία των Τμημάτων Προσανατολισμού έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αναστάτωση στους μαθητές, στις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που πιέζουν με κάθε πρόσφορο μέσο για την έγκρισή τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλεί την ηγεσία του υπ. Παιδείας να πάρει τη σωστή απόφαση και να εγκρίνει τη λειτουργία Τμημάτων Προσανατολισμού στα δύο προαναφερθέντα Γενικά Λύκεια δίχως να ληφθεί καθόλου υπόψη η ολιγομελής σύνθεση του αιτηθέντος από το Γενικό Λύκειο Νέου Αγιονερίου Τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής και των επίσης αιτηθέντων Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας και Πληροφορικής από το Γενικό Λύκειο του Σ.Σ. Μουριών. Η  λειτουργία των ως άνω Τμημάτων αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την επαναφορά στην εκπαιδευτική κανονικότητα.

Η δωρεάν παιδεία, η διασφάλιση ικανών συνθηκών  για την εκπαίδευση και η ισότιμη μεταχείριση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες οι οποίες πρέπει να υπηρετηθούν από τη συντεταγμένη Πολιτεία με πνεύμα δικαίου και ορθοφροσύνης.”

Ψήφισμα και για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τους εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και τους δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους που προκαλεί με τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές της επιχειρήσεις σε κυρίαρχο κράτος κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Η τουρκική επιθετικότητα με όλους όσοι την ενθαρρύνουν οφείλουν και να προβληματίσουν και να ενεργοποιήσουν τα ανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας, κυρίως των Μεγάλων Δυνάμεων.

Είναι απαραίτητο να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες για την εδραίωση της ειρήνης και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Με ακράδαντη την πεποίθηση ότι οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί δεν πρέπει να γράφονται με το αίμα των αθώων, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο κουρδικό και συριακό λαό. 

Σχολιάστε