My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τι λένε για Ειδομένη οι συνοριοφύλακες

Απ` την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου για τις συναντήσεις που είχε κλιμάκιο της ΠΟΣΥΦΥ στην Ειδομένη:

posyfyΠραγματοποιήθηκε την 4η Μαρτίου 2016 από κλιμάκιο της Ομοσπονδίας αλλά και της Ένωσης Θεσσαλονίκης, επίσκεψη στην Ειδομένη προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Διαπιστώσαμε ιδίοις  σώματι της συνθήκες εργασίας των συναδέλφων αλλά και τις συνθήκες διαμονής στον καταυλισμό της Ειδομένης από τους πρόσφυγες. Μιλήσαμε με την ενισχυτική δύναμη που φαίνεται ότι είναι απαραίτητη την παρούσα χρονική στιγμή για την διαχείριση της κατάστασης.

       Ενημερωθήκαμε επίσης για την όλη διαχείριση της κατάστασης και από την τοπική φυσική Ηγεσία η οποία ήταν παρών στον καταυλισμό με επικεφαλή τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΜΠΟΛΟ.

       Είναι προφανές πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει πρωτεύον ρόλο στην περιοχή. Ως εκ τούτου, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν είναι υπεύθυνη για την εικόνα και την  διαμορφωμένη κατάσταση. Στο βαθμό που καλείται να ανταποκριθεί σε ότι της έχει ανατεθεί, διαπιστώνουμε πως κάνει το καλύτερο δυνατό. Με τους συναδέλφους τόσο αυτών που με οργανική υπηρετούν εκεί, όσο και με την ενισχυτική δύναμη, επιχειρείται η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας  να συμβάλλει με την παρουσία της στην καταγραφή και στη ομαλή διαχείριση των ροών εκεί.

      Από πλευράς προβλημάτων με κυρίαρχο, τις συνθήκες υγιεινής τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους διαμένοντες, η ΠΟΣΥΦΥ θα μεταφέρει άμεσα τα προβλήματα στην  Ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

    Τέλος, είναι φυσικό επακόλουθο, πως οι «σταγόνες» ελπίδας που αφήνουν οι γείτονες στους πρόσφυγες με τους ελάχιστους που καθημερινά παραλαμβάνουν, να οδηγούν τα καραβάνια προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένη τα οποία αυξάνονται ανησυχητικά με απρόβλεπτες συνέπειες αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι.

Σχολιάστε