My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Τα είπαν για έργα υποδομών

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα την ΠΕ Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη για την εξέλιξη των έργων που είτε εκτελούνται είτε έχουν δρομολογηθεί από την ΠΕ.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε για τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, καθότι εκτός από την έγκριση του 1,2 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο Αξιούπολη – Γουμένισσα, εγκρίθηκε στις 8 Δεκεμβρίου από την Περιφέρεια ποσό 1,6 εκατ. για τη συντήρηση του υπόλοιπου δικτύου.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης με την ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, καθώς πλην της μελέτης που αφορά την σύνδεση, η οποία και εγκρίθηκε πρόσφατα, η ΠΚΜ ενέκρινε στις 12 Ιανουαρίου την διακήρυξη δημοπρασίας για την ολοκλήρωση – επικαιροποίηση της μελέτης για τον ανισόπεδο κόμβο στη ΒΙΠΕ, καθώς και για την αναβάθμιση της οδού Σταυροχώρι – Δροσάτο, ποσού 330 χιλ.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό και για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού, το οποίο επιδοτεί 14 αρδευτικά έργα και 5 κτηνοτροφικά.

Δηλώσεις Γεωργαντά

Αναφερόμενος στα έργα, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε πως «έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νομού, ενώ ο κόμβος του Σταυροχωρίου θα διευκολύνει πάρα πολύ την ομώνυμη Βιομηχανική Περιοχή και σε συνδυασμό με την μελέτη που έχει, επίσης, προκηρυχθεί για τη σύνδεση με το δίκτυο του ΟΣΕ, πραγματικά θα δημιουργήσει έναν πολύ ελκυστικό τόπο για επενδύσεις».

«Θέλω να πιστεύω ότι το 2021 θα είναι μία πολύ καλή και αποδοτική χρονιά για τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς, ήδη, φαίνεται το αποτέλεσμα προεργασιών που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και, πλέον, οι Κιλκισιώτες θα έχουν την τύχη να δουν έργα μεγάλα να υλοποιούνται», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

Σχολιάστε