My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Σαράντης ΔημητριάδηςΤου Σαράντη Δημητριάδη, Ομότιμου Καθηγητή, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ. Δύο θέματα απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες την κοινωνία του Κιλκίς:

Το ένα, στο οποίο δόθηκε ευρεία δημοσιότητα, ήταν ο εντοπισμός λυσσασμένης αλεπούς στην περιοχή και τα μέτρα που λήφθηκαν για να προστετευθεί ο πληθυσμός και τα οικόσιτα ζώα που απειλούνται.

Το άλλο, που έγινε προσπάθεια να μείνει κρυφό, ήταν η incognito επίσκεψη του Δ/ντή του Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (sic) κ. Κων. Παπαβασιλείου (γνωστού στην κοινωνία του Κιλκίς ως πρώην Δ/ντή του ΙΓΜΕ, και ακόμα πιο γνωστού από την παρουσία του στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς στη δημόσια “ενημέρωση” της αλησμόνητης 6ης Φεβρουαρίου του 1912), μαζί και με άλλα στελέχη του ΙΓΜΕ, και οι επαφές που είχαν με τοπικούς παράγοντες της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου.

Η είδηση εν τέλει διέρρευσε, και παρά τη μη δημοσιοποίηση επίσημα του σκοπού της επίσκεψης αυτής και του θέματος των συζητήσεων, οι διαρροές μιλάνε για προσπάθεια άρσης των διαφωνιών των φορέων του νομού σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες εξορυκτικές και μεταλλευτικές επεμβάσεις στα Κρούσια για να μη χαθούν λεφτά του ΕΣΠΑ που είναι για έρευνα (δηλαδή, μπαρντόν, αν αυτό αληθεύει -δεν μπορώ να το πιστέψω- τα έξοδα για την έρευνα που θα κάνει η ΑΚΤΩΡ θα τα πληρώσει το Δημόσιο με λεφτά του ΕΣΠΑ; θα τρελαθούμε;). Το επιχείρημα λένε που προβλήθηκε ήταν: Αφήστε μας να κάνουμε ανεμπόδιστοι την έρευνα στην περιοχή σας και μετά, αν βρούμε κάτι, εσείς θα αποφασίσετε για την εκμετάλλευσή του ή όχι. Αυτά, ενώ έχει ήδη γίνει ο διαγωνισμός ανάθεσης του έργου και έχει ανακοινωθεί ποιος είναι ο ανάδοχός του. Το δε έργο αφορά ρητά και κατηγορηματικά, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, έρευνα και εκμετάλλευση στην περιοχή του μεταλλευτικού χώρου των 91 χιλιάδων στρεμμάτων. Αυτά επίσης, μετά την πικρή εμπειρία των κιλκισιωτών από επίσημες υποσχέσεις και ασύστολες αναιρέσεις, από μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες δηλαδή.

Άλλη δημοσιογραφική πληροφορία λέει πως συζητήθηκε στην παραπάνω μη κοινοποιηθείσα επίσημα συνάντηση και το θέμα του “ελέγχου του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή της Ποντοκερασιάς”. Είναι να μην μας ζώσουν τα φίδια λοιπόν. Να τη και η Ποντοκερασιά! Το δάσος του Μαυροβουνίου και ο Βοτανικός Κήπος βορά στους εκσκαφείς και τα εκρηκτικά.

Το μεταλλευτικό μαντρί κάποιοι το βλέπουν περιορισμένο στα ανατολικά και θέλουν να το επεκτείνουν.

Κιλκισιώτες, το νου σας στις λυσσασμένες αλεπούδες, τριγυρίζουν το κοτέτσι.

antigoldgreece.wordpress.com

Σχολιάστε